Κρήτη

Κύκλωμα τοκογλύφων και εκβιαστών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Συλλήψεις σε δύο νομούς

Μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις τοκογλυφίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Κρήτη οδεύει προς την εξιχνίαση της σήμερα. Το κύκλωμα είχε πλοκάμια σε δύο νομούς της Κρήτης, Ηράκλειο και Λασίθι ενώ στην κορυφή της πυραμίδας του υπήρχαν ευυπόληπτοι επιστήμονες και επαγγελματίες. Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν από καιρό στα ίχνη των εκβιαστών και των τοκογλύφων κι από το πρωί χθες άρχισαν μία συντονισμένη πολυεπίπεδη επιχείρηση για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που... ασχολούνταν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τοκογλυφίες και εκβιασμούς σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών αλλά και του ίδιου του κράτους. 

Οι έρευνες των αρχών έγιναν με μεγάλη προσοχή, και ενώ είχε προηγηθεί πολύμηνη παρακολούθηση. Μετά από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών η επιχείρηση ξεκίνησε για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών της οργάνωσης σε δύο νομούς του νησιού. Έχουν συλληφθεί 6 με 8 άτομα, εκ των οποίων γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου και μάλιστα παρ' Αρείω Πάγω, επιχειρηματίες και δημόσιοι υπάλληλοι. Ανάμεσά τους εκπρόσωπος γνωστής ταχυμεταφορικής εταιρίας, που φέρεται αναμεμειγμένος στο κύκλωμα. Τις εγκαταστάσεις άλλωστε της εν λόγω επιχείρησης "ξεσκόνισε" για αρκετές ώρες  ο αστυνομικός έλεγχος, παρόντος και οικονομικού εισαγγελέα. Το δε όνομα του δικηγόρου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία καθώς πρόκειται για γνωστό νομικό του Ηρακλείου, που μάλιστα είχε και έντονη πολιτική και κοινωνική δράση.

Οι αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ζήτησαν τη συνδρομή δικαστικών πηγών και οικονομικών εισαγγελέων. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι πέρα από αξιοποίηση πληροφοριών, υπήρξε και άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των υπόπτων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας δημόσιος υπάλληλος, ένας επιχειρηματίας από το Λασίθι και ένα ακόμη άτομο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκτιμάται ότι η ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από το κύκλωμα ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, ενώ σε βάρος των ιδιωτών προσεγγίζει τα 14.000.000 ευρώ. Η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης έχει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, και συγκεκριμένα η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ασυνείδητοι κατέστρεψαν την πηγή του χωριού

Η πηγή πριν την ..επιδρομή των βανδάλων.

Στο χωριό Ξυδάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυριδωνα υπάρχει μία πηγή από την οποία τρέχει πόσιμο νερό. Η πηγή καλοπίστηκε και το νερό τρέχει μέσα από ένα πετρινο κεφάλι κρητικού κριαριού.

Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας (και έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε) κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν από το κριάρι τα κέρατα του κριαριού και χάλασαν την ομορφιά της πηγής.

Ελπίζουμε ότι το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει το ταχύτερο για την αποκατάσταση της ζημιάς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιμάνι Ηρακλείου: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον - Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Ηράκλειο: Ένας ηλικιωμένος στο νοσοκομείο - "Μάχη" των πυροσβεστών με τις φλόγες (Φωτο)

Κρήτη: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου - Το ταφικό μνημείο, το ΚΕΘΕΑ και τα έργα