Κρήτη

Κύκλωμα τοκογλυφίας στην περιοχή της Μεσαράς ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Τη δράση κυκλώματος τοκογλυφίας διερευνούν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές αρχές του νησιού, επικεντρώνοντας τις έρευνες τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς. Αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η δραστηριότητα του κυκλώματος, τα ποσά που έχουν διακινηθεί και μέχρι πού έχει απλώσει τα πλοκάμια του.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μέχρι τώρα έχει μπει τουλάχιστον ένα άτομο από την περιοχή της Μεσσαράς, του οποίου εξετάζεται η συμμετοχή του στο κύκλωμα.

Οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ από τα στοιχεία που έχουν προς το παρόν στη διάθεση τους, έχουν να κάνουν με μεγάλα ποσά, που υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται σε σπίτια υπόπτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ για τις κινήσεις των αστυνομικών έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, που έχουν μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας και εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή οι κινήσεις τους.

Σημειώνεται ότι για τα άτομα αυτά ερευνάται από τους αστυνομικούς, αν αποτελούν μέλη του μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων, που είχε εξαρθρωθεί τους προηγούμενους μήνες από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ή αν πρόκειται για “καινούργιο αίμα” στο χώρο της τοκογλυφίας. 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 75 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.461 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 75 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 46 στο Ηράκλειο, 21 στα Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο και 2 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ΚΥΑ: Έτσι θα ανοίξουν σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητισμός και κολυμβητήρια

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάνουν χιλιόμετρα γονείς κι εκπαιδευτικοί για το self test!