Κρήτη

Κρήτη: Κινδύνευσε να χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για... χρέος 0,5 ευρώ!

πεντάλεπτο ευρώ

Είναι πραγματικά ασύλληπτος ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος, που από τη μία κινείται με το "γράμμα του νόμου" σε βαθμό... κακουργήματος και από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια σε υποθέσεις διαφθοράς εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το πρόστιμο των 65 ευρώ που επεβλήθη σε άνεργο για χρέος... 0,26 ευρώ, άνεργη ακροάτρια του Ράδιο Κρήτη από το Τυμπάκι, έδωσε μία ακόμη πιο ακραία εκδοχή. Οπως είπε στην πρωινή εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, κινδύνευσε να χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέος 0,5 ευρώ!!!

Η γυναίκα όφειλε 500 ευρώ στην εφορία, μπήκε στη ρύθμιση, πλήρωσε την πρώτη δόση με καθυστέρηση 3 ημερών, ωστόσο όταν πήγε να πληρώσει τη δεύτερη δόση την περίμενε μία μεγάλη έκπληξη: Ενα χρέος 0,5 ευρώ, δεν της επέτρεπε να καταβάλει τα χρήματα και κινδύνευε να χάσει τη ρύθμιση!

Η τοπική ΔΟΥ δήλωσε αναρμόδια, και η γυναίκα αναγκάστηκε να έρθει στο Ηράκλειο, να πληρώσει τις βενζίνες, να παρκάρει κάπου περιφερειακά το αυτοκίνητό της, να πάρει ταξί για να πάει στη ΔΟΥ στη Λεωφόρο Κνωσού και να λύσει τελικά το θέμα, που της κόστισε "χρυσάφι" σε σχέση με το ύψος του χρέους. Οπως σχολίασε σκωπτικά, ευτυχώς που το πλήρωσε, γιατί χωρίς αυτά τα 0,5 του ευρώ, θα χρεοκοπούσε η χώρα...

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι έλεγχοι Ορκωτών λογιστών στους ΤΟΕΒ και το έλλειμμα χιλιάδων ευρώ

φωτο αρχείου

Σε ευρύ διαχειριστικό έλεγχο των ΤΟΕΒ(Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του νόμου 4546/2018 που προβλέπει την εποπτεία των ΤΟΕΒ της χώρας από τις Περιφέρειες.

Αφορμή για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών ήταν και η υπόθεση στον ΤΟΕΒ Ινίου - Μαχαιρά - Μοναστηρακίου υπόθεση που είχε αναδείξει πριν μερικούς μήνες το Ράδιο Κρήτη με το έλλειμμα στα έσοδα 133.000 περίπου που διαπιστώθηκε στον συγκεκριμένο οργανισμό.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο σημερινός πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ινίου κ.Γιάννης Ρολάκης είπε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται πρώην υπάλληλος του Οργανισμού έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και έχει υποβληθεί μήνυση.

"Τώρα οι Ορκωτοί λογιστές θα ελέγξουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων ετών και τότε θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα" επεσήμανε ο πρόεδρος.

Μάλιστα ανέφερε ότι παρά το έλλειμμα ο ΤΟΕΒ με την χρηστή διαχείριση ανταποκρίνεται σε όλες τις υποχρεώσεις του και είναι ένας βιώσιμος Οργανισμός.

Οι έλεγχοι των ΤΟΕΒ βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης με τους ορκωτούς λογιστές Μανόλη Διαμαντουλάκη και Κώστα Αντωνακάκη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης η γενική Διευθύντρια εσωτερικής λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Ηρακλείου Μαρία Κοροβέζου.

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!