Κρήτη

Κρήτη: 'Εκαναν "επάγγελμα" τις αγωγές... για να τα κονομήσουν!

δικαστηριο αποφαση

«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Το συγκεκριμένο ρητό εφαρμόζεται διαχρονικά, κυρίως από απελπισμένους ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν κάποιο έσοδο, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτό είναι θεμιτό και τίμιο.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, αναζητούν τρόπους για να τα «κονομήσουν» σε βάρος άλλων, κυρίως επιχειρηματιών ή φυσικών προσώπων, γιατί πιστεύουν ότι έχουν χρήματα.
Η μέθοδος είναι απλή: Καταθέτουν αγωγές για διάφορους λόγους (συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, προσβολή προσωπικότητας κ.α.) σε ανυποψίαστους πολίτες, διεκδικώντας χρηματική αποζημίωση. Οι αγωγές αυτές καταλήγουν στο ακροατήριο όπου ο μηνυόμενος καλείται ν' αποδείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας»!
Το φαινόμενο τέτοιου είδους αγωγών, από άτομα, συνήθως, αμφιβόλου ψυχικής ισορροπίας, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, και στην Κρήτη
Χαρακτηριστική περίπτωση στο Ηράκλειο, όπου ένα και μόνο άτομο, μέσα στο 2015 κατέθεσε διψήφιου αριθμού αγωγές, ζητώντας αποζημιώσεις! Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές, έχουν την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου!
Με το σοβαρό αυτό θέμα θα πρέπει να επιληφθούν τόσον οι εισαγγελικές αρχές, όσον και οι δικηγορικοί σύλλογοι, καθώς δεν είναι δυνατό να "σέρονται" κάθε τρεις και λίγο για τους πιο απίστευτους λόγους, άνθρωποι στα δικαστήρια, απολογούμενοι για γελοίες καταγγελίες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους