Κρήτη

Καμία ανησυχία στην Κρήτη για το μέλλον των μαθημάτων στο ΕΑΠ

ΕΑΠ

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν τα μαθήματα για τους περίπου 30.000 φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς ένας μεγάλος αριθμός στο διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος έχει προσληφθεί και πληρώνεται μέσω τον προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν σε ένα μήνα και ακόμη δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", πρόκειται για περίπου 200 άτομα, τα οποία εφόσον αναγκαστούν να φύγουν από το ίδρυμα θα καταρρεύσουν όλες οι λειτουργίες του, με δεδομένο ότι εργάζονται χρόνια εκεί και έχουν τεράστια εμπειρία.

«Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Εάν δεν βρεθεί κάποια λύση, το ΕΑΠ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Συνεπώς τώρα προσπαθούμε να δούμε τι μπορεί να γίνει και, όπως φαίνεται θα πρέπει να τους πληρώσουμε από τους πόρους του ιδρύματος για να μπορέσουν να μείνουν στις δουλειές τους, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση», τονίζει στο «ΕΘΝΟΣ» ο νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης και συμπληρώνει: Για το θέμα αυτό έπρεπε να είχε γίνει μια προετοιμασία για να μη φτάσουμε τώρα σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτ

Σε επίπεδο Κρήτης, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον των μαθημάτων, καθώς όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr η πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων του ΕΑΠ, Ειρήνη Θαλασσινού, ακόμη κι αν λήξουν τα προγράμματα και το διοικητικό προσωπικό δεν μπει σε νέο πρόγραμμα, το ΕΑΠ θεωρώ ότι έχει χρήματα να καλύψει το κενό που θα μεσολαβήσει.

Κρήτη

Σήφης Βαλυράκης: Συλλυπητήρια φορέων της Κρήτης για τον θάνατό του

σήφης βαλυράκης

Θλίψη σκόρπισε στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, η είδηση για την απώλεια του πρώην υπουργού και βουλευτή Σήφη Βαλυράκη. Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένειά του εκφράζουν με ανακοινώσεις τους εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, της αυτοδιοίκησης, φορέων, καθώς και φυσικά πρόσωπα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του τονίζει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες σε όλη του την πολιτική διαδρομή και άφησε ισχυρό αποτύπωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων και ως υπουργός επί σειρά ετών προσέφερε στον τόπο του, στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα».

Με αφορμή το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη. Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της. Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης 'Αρης Παπαδογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μάς θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. 'Αφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, τον νομό Χανίων».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων Μανώλης Κουριδάκης στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης εκτός από την προσφορά του στον τόπο μας στην μακρόχρονη πολιτική του καριέρα, υπήρξε και από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων».

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης αναφέρει: «Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας. Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η τοπική οργάνωση Χανίων του Κινήματος Αλλαγής στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η ξαφνική απώλεια του συντρόφου , αγωνιστή Σήφη Βαλυράκη, μας γεμίζει θλίψη. Υπήρξε ένας γενναίος και ακέραιος δημοκράτης. Ατρόμητος αντιστασιακός στη δικτατορία. Οι αγώνες του για την ανατροπή της χούντας και η συμβολή του στο μεγάλο έργο της Αλλαγής της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη δημοκρατία και την προοδευτική παράταξη».

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε γραπτή του δήλωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Σήφης Βαλυράκης, γαλουχημένος με τις αρχές και τις αξίες του τόπου καταγωγής μας, τα Σφακιά, υπερασπίστηκε με αυτοθυσία το δικαίωμα στη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παρέμεινε ανυπότακτος αγωνιστής και μαχητής ως το τέλος. Τίμησε την πατρίδα του και τιμήθηκε από τους συμπατριώτες του».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου

Ηράκλειο - κορωνοϊός: "Βροχή" τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις