Κρήτη

Καζανέματα για τους Κρήτες της Σύρου (φωτο)

καζανέματα σύρος

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στην Ποσειδωνία της Σύρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση «Καζανέματα», η οποία και φέτος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

καζανέματα σύρος

καζανέματα σύρος, by renas

Η τοπική κοινωνία της Σύρου αγκάλιασε για άλλη μια χρονιά την εκδήλωσή μας απολαμβάνοντας τα κρητικά εδέσματα και την ρακή που έρεε άφθονη από το καζάνι μας.

καζανέματα σύρος

καζανέματα σύρος, by renas

καζανέματα σύρος

καζανέματα σύρος, by renas

καζανέματα σύρος

καζανέματα σύρος, by renas

καζανέματα σύρος

καζανέματα σύρος, by renas

Η κρητική μουσική συμπλήρωνε την ατμόσφαιρα και το χορευτικό μας τμήμα με τους χορούς και το κέφι τους πρόσφεραν μια αυθεντική κρητική εμπειρία.
 

καζάνι ρακή

καζάνι ρακή, by renas

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ψάχνουν απαντήσεις για το "ορφανό" μεταλλαγμένο κρούσμα

κορωνοϊός καραντίνα

Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των επιστημόνων για το ορφανό κρούσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού, το οποίο εντοπίστηκε στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία δεν έχει ιστορικό ταξιδιού και τώρα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πώς μεταδόθηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος εξάφρασε προβληματισμό για το "ορφανό κρούσμα".

"Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν 26 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 24 συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Τα δύο πρόσφατα, σε Αθήνα και Ηράκλειο, δεν έχουν ιστορικό ταξιδιού και για τον λόγο αυτό, γίνονται όλες οι απαραίτες εξετάσεις δειγμάτων στο Εργαστήριο Υγεινομικής Ανάλυσης στην Αθήνα. Σίγουρα μας προβληματίζει το γεγονός. Το θετικό είναι ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δεν επηρρεάζεται από το μεταλλαγμένο στέλεχος."

Ο κ. Σουρβίνος είπε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικά τα μέτρα προσωπικής προστασίας, μάσκα, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις.

Η γυναίκα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, όπως και τα μέλη της οικογένειάς της και συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!

Ηράκλειο: Βρήκε τον θάνατο μέσα στο σπίτι

Ηράκλειο: Τυλίχθηκαν στις φλόγες δύο αυτοκίνητα