Κρήτη

Η "χριστιανοφοβία" ανησυχεί την Εκκλησία της Κρήτης

Εκκλησία

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα, 8 Ιουνίου 2015, στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς της. 
Η Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τέσσερις νέους Κανονισμούς της Εκκλησίας Κρήτης, τον υπ᾿ αριθμ. 4/2015 «Κώδικας περί εκκλησιαστικών υπαλλήλων της Εκκλησίας Κρήτης», τον υπ᾿ αριθμ. 5/2015 «Περί έκδοσης του επίσημου Δελτίου ’’Απόστολος Τίτος’’ της Εκκλησίας Κρήτης», τον υπ᾿ αριθμ. 6/2015 «Περί της λειτουργίας του Συνοδικού Γραφείου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης» και τον υπ᾿ αριθμ. 7/2015 «Περί Ιερών Ναών και Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης», οι οποίοι μαζί με τους ήδη δημοσιευμένους Κανονισμούς στο Φ.Ε.Κ., συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία είναι Ημιαυτόνομη και έχει την κανονική της εξάρτηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ακόμη, η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με τη διοργάνωση του Γραφείου της Υπηρεσία Δομήσεως της Εκκλησίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, το οποίο στο εξής θα εκδίδει τις άδειες δομήσεως όλων των εκκλησιαστικών κτισμάτων. 

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την πρόοδο της υλοποιήσεως δύο Προγραμμάτων Επισιτιστικής βοήθειας, τα οποία υλοποιούνται μέσω των προνοιακών δομών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης, με την ευθύνη της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», για την ανακούφιση εμπερίστατων συνανθρώπων της Μεγαλονήσου.

Επί πλέον, η Ιερά Σύνοδος αναφέρθηκε στο φαινόμενο της εξαπλώσεως μιας σύγχρονης «χριστιανοφοβίας», η οποία διαπιστώνεται σε όλο τον κόσμο και λαμβάνει συνεχώς ανησυχητικές διαστάσεις.

Τέλος η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τις διώξεις εναντίον χριστιανών και για τις ανελέητες σφαγές εις βάρος τους, οι οποίες αυξάνονται με δραματικό τρόπο καθημερινά, με τραγικές συνέπειες και αποτελέσματα, και κάνει έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την απόλυτη ανάγκη να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο η Χριστιανική πίστη και η ελεύθερη έκφρασή της και να επικρατήσει η ειρήνη, η καταλλαγή και η συνύπαρξη όλων των ανθρώπων διαφορετικών πολιτισμών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό