Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο συνέδριο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών

Τις προτάσεις της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης συμμετέχοντας στις εργασίες συνεδρίου στην Αθήνα με θέμα: «Συνδέοντας την Ευρώπη» στον Τομέα των Μεταφορών, που οργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στο Συνέδριο αναλύθηκαν συγκεκριμένα οι διαδικασίες για προτάσεις ένταξης στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. 

Ο Γιώργος Αλεξάκης, που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ζήτησε να εφαρμόζεται ο Εθνικός Σχεδιασμός σε όλη τη γεωγραφία της Ελλάδας και όχι μόνο στον αναπτυξιακό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα, γνωστότερο ως άξονας : "S". Επίσης, τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης των βασικών έργων υποδομής της Κρήτης από το Ταμείο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, διότι διαφορετικά, όπως είπε, δεν συνδέεται η Κρήτη με την Ευρώπη. 

Αναφέρθηκε επίσης στην συμβολή της Κρήτης στην Εθνική Οικονομία και τόνισε ότι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής δεν είναι μόνο θέμα ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης της Κρήτης αλλά θέμα Περιφερειακής Ανάπτυξης όλης της Ελλάδας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε

Βιασμός ανήλικης

Ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές στο Ηράκλειο με πρωταγωνίστριες μία μητέρα και την ανήλικη κόρη της.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στις Αρχές, η 43χρονη μητέρα φέρεται να χτύπησε την 11χρονη με το χέρι της σε διάφορα σημεία του σώματός της, επειδή όπως είπε η ίδια η μικρή, δεν διάβαζε τα μαθήματά της. 

Η ίδια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες ενώ ο ιατροδικαστής θα κληθεί να εξετάσει τόσο τη μητέρα όσο και την κόρη. 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού

Κρουσώνας: Μαθητές βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν

Κρήτη - κορωνοϊός: Περίπου 7.000 οι εμβολιασμοί στο νησί (φωτογραφίες)