Κρήτη

Η περιφέρεια Κρήτης στη γενική συνέλευση της CRPM στο Ναύπλιο

γενικη συνελευση crpm στο ναυπλιο

Σε σύσκεψη για την οικονομική και κοινωνική συνοχή των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης συμμετείχε χθες η Περιφέρεια Κρήτης στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων και Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης-CRPM.

Βασικοί άξονες της συζήτησης αποτέλεσαν οι αναγκαίες δράσεις για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, οι συνέργειες για την απασχόληση των νέων στη Μεσόγειο αλλά και το σχέδιο δράσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM για την από κοινού διεκδίκηση νέων χρηματοδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου που ξεκινά, και των ανοικτών προσκλήσεων.

Με το συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης, και του εκπροσώπου της στη σύσκεψη, Γιώργου Αλεξάκη, αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης για τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα και Αντιπροέδρου της CRPM, έχει συσταθεί-αναπτύσσει ήδη σημαντική δραστηριότητα- Διαπεριφερειακή Επιχειρησιακή Ομάδα για τον πολιτισμό και βιώσιμο τουρισμό στην περιοχή της Μεσογείου.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, έχει ήδη πραγματοποιηθεί σχετική τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτη με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών και άλλων φορέων στις Μεσογειακές χώρες για την υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα στον τομέα του πολιτιστικού και παράκτιου βιώσιμου τουρισμού.

Μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιμήκυνση-διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάδειξης των τοπικών πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Συλλυπητήρια Αυγενάκη για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη

λευτέρης αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του Μίλτου Ανδρεανίδη:

«Είναι μεγάλη η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Μίλτου Ανδρεανίδη, που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, της Κρήτης κι όλης της χώρας.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη του καριέρα για τόσα χρόνια με τη φανέλα του ΟΦΗ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1987, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει με τη νέα γενιά, την οποία καθοδηγούσε ως team manager των Ακαδημιών της ΠΑΕ.

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην ποδοσφαιρική μας οικογένεια και στους οικείους του».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- ΟΦΗ: Και επίσημα Νιόπλιας μέχρι το 2023

Βόλει: Τέλος από ΟΦΗ ο Φλαούνας

Συνάντηση Μποκέα με τον Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη