Κρήτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου για τη συνεδρίαση για τις ΑΠΕ

22-35-4-2-thumb-large.jpg

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις – πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης-  μια επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική εισήγηση  για το λαϊκό- εργατικό κίνημα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου. Μια εισήγηση που κάνει μια υποκριτική προσπάθεια να δημιουργήσει ένα ψεύτικο δήθεν αντιμονοπωλιακό κίνημα με φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση ενάντια στους «κακούς επιχειρηματίες» εκτονώνοντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις και ακόμα χειρότερα – να επιβάλλει στο κίνημα στόχους του κεφαλαίου πάντα στα πλαίσια της ΕΕ, της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση  με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της,  ήταν η  μοναδική παράταξη που,  μιλώντας από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, ανέδειξε ότι οι εν λόγω επενδύσεις είναι ο λαγός για τον αποπροσανατολισμό του κινήματος αφού πρόκειται για εξόφθαλμα απορριπτέες περιπτώσεις. Λειτουργούν όμως σαν αντιπερισπασμός ώστε να μην αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση η ουσία του προβλήματος που είναι η απελευθέρωση της ενέργειας. Το ερώτημα είναι, με ποιο βασικό κριτήριο επιλέγεται η τεχνολογία, το μέγεθος, η χωροθέτηση κάθε λύσης. Γίνεται με γνώμονα την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών ή το καπιταλιστικό κέρδος;

Στα πλαίσια αυτά καταθέσαμε και ψηφίσαμε ξεχωριστό σχέδιο απόφασης το οποίο καλούμε τα εργατικό- λαϊκό κίνημα να υιοθετήσει και να παλέψει:

«Το ΔΣ του Δ. Ηρακλείου απορρίπτει όχι μόνο αυτή την συγκεκριμένη επένδυση αλλά συνολικά την απελευθέρωση, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας γενικά αλλά και ειδικά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  Δεν υπάρχουν καλά και κακά μονοπώλια, παρά μόνο το 
κυνήγι του κέρδους που οδηγεί σε μια «ανάπτυξη» με θύματα τους εργαζόμενους, το λαό που 
ακριβοπληρώνει, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. 

Να μην υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του μεγάλου κεφαλαίου με τις κατευθύνσεις  της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που θέλουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε ενεργειακό κόμβο 
δηλαδή σε πεδίο σκληρών ανταγωνισμών μονοπωλιακών ομίλων με αφορμή τους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου που θα ακολουθούν την διαδρομή Αίγυπτος/ Κύπρος- Κρήτη- Ελλάδα- ΕΕ.» 

Οριστική λύση και στο ζήτημα της ενέργειας προϋποθέτει να πάρει ο λαός την τύχη του στα χέρια του, να εγκαθιδρύσει τη δική του εξουσία και να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με κλεμμένο ΙΧ στο Γάζι

κλεμμένο ιχ

Να κάνει βόλτες με το κλεμμένο αυτοκίνητο, συνελήφθη ένας άνδρας στο Γάζι, από τους αστυνομικούς του ΑΤ Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για έναν 40χρονο ο οποίος διαμένει στη Χερσόνησο και ο οποίος, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, εκατόν πενήντα τρία (153) δισκία για τα οποία δεν έφεραν την απαιτουμένη ιατρική συνταγή και χρεωστική κάρτα τράπεζας

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε διαπράξει τρεις κλοπές στο Ηράκλειο αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιόκτητες τους και είχε χρησιμοποιήσει την αφαιρεθείσα χρεωστική κάρτα τράπεζας για αγορές  ύψους 70 ευρώ.   

Επίσης το ΙΧΕ αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. 

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τσάκωσαν άμεσα τους δύο νεαρούς στο κέντρο

Ηράκλειο: Έκαναν σεξ μέσα στο αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν!

 

ESPA BANNER