Κρήτη

Η Κρήτη στη συνάντηση για τη Γαλάζια Ενέργεια στη Μεσόγειο

Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε, μετά από πρόσκληση, στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου BLUENE που αφορά την Γαλάζια Ενέργεια στη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Η αξιοποίηση της «Γαλάζιας Ενέργειας» στη λεκάνη της Μεσογείου είναι το αντικείμενο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED με συμμετέχοντες από την Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία και Ισπανία και με εμπειρογνώμονες από Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Δανία.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συγκέντρωση και αποτίμηση υπαρχόντων δεδομένων για τις «Γαλάζιες Ενέργειες» στη Μεσόγειο, η προσαρμογή των υπαρχουσών τεχνολογιών στο Μεσογειακό περιβάλλον, οι ιδιαιτερότητες των λειτουργούντων πιλοτικών έργων, ο βιώσιμος συνδυασμός του τουρισμού και του περιβάλλοντος με τις θαλάσσιες τεχνολογίες παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, το κατάλληλο ρυθμιστικό και νομοθετικό περιβάλλον καθώς και η «αλυσίδα αξίας» και χρηματοδότησης για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα που συνδέεται με την «έξυπνη ανάπτυξη» των Μεσογειακών περιφερειών.

Παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα σχετικού συνεδρίου με θέμα την «Γαλάζια ανάπτυξη» που έγινε στη Μασσαλία το Δεκέμβριο του 2014. Στις εργασίες συμμετείχε ο κ. Ν. Ζωγραφάκης Διευθυντής Ενεργειακού Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης που αποτίμησε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την σκοπιά της περιφερειακής ανάπτυξης, της «έξυπνης εξειδίκευσης» και της καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο και της συνεργασίας σε περιφερειακό, νησιωτικό, Μεσογειακό και σε Μάκρο – περιφερειακό επίπεδο καθώς και των κατευθύνσεων ενσωμάτωσης των συμπερασμάτων στη νέα προγραμματική περίοδο των προγραμμάτων ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Βόμβα" τα ξερά χόρτα στον αύλειο χώρο της Μονάδας Υγείας Εσταυρωμένου (φωτο)

Άμεση η ανάγκη να κοπούν τα χόρτα

Σοβαρό κίνδυνο ελλοχέυουν τα ψηλά, άγρια, ξερά χόρτα μέσα στον αύλειο χώρο της Μονάδας Υγείας Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο.

Οι εικόνες προκαλούν ανησυχία, καθώς εν μέσω καλοκαιριού, μία άστοχη κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά, σε μία δομή υγείας, η οποία καθημερινά συγκεντρώνει πολύ κόσμο, καθώς, εκτός των άλλων υπηρεσιών, λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο! 

 

 

Άξιον απορίας είναι για ποιον λόγο δεν καθαρίστηκε ο χώρος, όχι τώρα, αλλά πολύ πριν μπει το καλοκαίρι, σε ένα δημόσιο κτίριο, που σκοπό έχει την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Βαρδαβάς, υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό των χώρων είναι καθαρά του Υπουργείου Υγείας, όπως ισχύει και για άλλες δομές υγείας, όπως το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Συναγερμός για φωτιά δίπλα στα σπίτια! (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Αγωνία για την τύχη του 85χρονου (φωτο)

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς