Κρήτη

Ηράκλειο: Σωτήριες αεροδιακομιδές νεογνών από την Πολεμική Αεροπορία!

c130.jpg

Δύο σωτήριες αεροδιακομιδές νεογνών πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης η Πολεμική Αεροπορία, μέσω του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου!

Συγκεκριμένα, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από την 112 Περυγα Μάχης της Ελευσίνας και προσγειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Ρόδο, προκειμένου να παραλάβει ένα νεογνό που έπρεπε να μεταφερθεί στην ειδική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου. 

Την ίδια ωρα, ένα δεύτερο περιστατικό σήμανε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο με άλλη περίπτωση νεογνού που έπρεπε να μεταφερθεί στη κλινική της Αθήνας. 

Το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ΠΑ, που προσγειώθηκε από τη Ρόδο στο "Νίκος Καζαντζάκης", παρέδωσε το πρώτο νεογνό σε γιατρό που επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέδωσε το δεύτερο περιστατικό!

Το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό την Ελευσίνα, προκειμένου να μεταφερθεί το νεογέννητο παιδί σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Αθηνών.

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Εκπαιδευτές οδήγησης: "Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου λοκντάουν"!

εκπαιδευτής οδήγησης

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης στο Ηράκλειο, καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο, μαθήματα δε γίνονται και το “άνοιγμα” του κλάδου είναι εξαιρετικά αβέβαιο…

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Λευτέρης Μιχελάκης, οι συνάδελφοί του έχουν οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο, καθώς κανείς δεν τους έχει διασφαλίσει πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

“Η κατάσταση που βιώνουμε είναι απελπιστική και η όποια κρατική χρηματοδότηση δεν μας βοηθά ουσιαστικά. Είμαστε στα όριά μας”, τόνισε με νόημα ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το αίτημα για διενέργεια μαθημάτων στα δίκυκλα, που γίνονται σε ανοιχτό χώρο, θα έπρεπε να επιτραπεί.

Παράλληλα, εξέφρασε φόβους για συνωστισμό στις κατά τόπους διευθύνσεις Μεταφορών της χώρας, μετά το “άνοιγμα” του κλάδου καθώς όσοι αναμένουν να βγάλουν δίπλωμα θα είναι, έως τότε, χιλιάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - οικονομία: Το σχέδιο εξόφλησης των χρεών - Απορρίπτεται το "κούρεμα"

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Ηράκλειο: Τον βρήκαν νεκρό, καθισμένο σε μία καρέκλα!