Κρήτη

Ηράκλειο: Προχωρούν τα έργα στην πλατεία Κορνάρου

kornaroy_erga.jpg

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης στην περιοχή του ιστορικού Κουμπέ, στην πλατεία Κορνάρου, μετά την εξασφάλιση των χρημάτων μέσω του ΕΣΠΑ. Τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά με τους καταστηματάρχες της περιοχής να δηλώνουν ικανοποιημένοι μετά τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία που πέρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τα έργα προβλέπουν ριζική ανάπλαση του χώρου και ανάδειξη των ευρυμάτων που είχαν έρθει στο φως με την έναρξη των εργασιών. Μετά το ξήλωμα του οδοστρώματος προβλέπεται η ενοποίηση της ενετική και της οθωμανικής κρήνης ενώ προβλέπεται να τοποθετηθούν νέα φωτιστικά και αστικός εξοπλισμός. Η έξοδος της κεντρικής αγοράς της 1866 θα ενοποιηθεί με το βόρειο τμήμα της πλατείας Κορνάρου που θα πλακοστρωθεί μέχρι και την κρήνη Bembo, ενώ έχει ήδη αλλάξει η θέση για τα ταξί. 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 496.767 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τί αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης για την επέτειο από την Εθνική Αντίσταση:

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 
Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

 

ESPA BANNER