Κρήτη

Ηράκλειο: Ξεκίνησε το 16o Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο

16o_entomol.jpg

Ξεκίνησε με επιτυχία την Τρίτη τις εργασίες του στο Ηράκλειο, το 16o Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 200, ενώ οι ομιλίες των συμμετεχόντων πραγματοποιούνται στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Aquila Atlantis. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ημερών θα πραγματοποιηθούν επιστημονικές ανακοινώσεις (Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων), ενώ την τελευταία ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε διάφορες τοποθεσίες της ευρύτερης περιοχής, αγροτικού, επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου μίλησε στον ΑγροΤύπο, η κα. Αναστασία Τσαγκαράκου, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 16oυ Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης σημειώνοντας: «το συνέδριο ξεκίνησε πολύ καλά τόσο από οργανωτικής άποψης όσο και συμμετοχής. Ήδη έχουμε περίπου 200 εγγραφές και η αίθουσα είναι γεμάτη».

Και πρόσθεσε: «οι ομιλίες ξεκίνησαν με τους χαιρετισμούς και τις προσφωνήσεις. Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, κα. Θεανώ Βρέντζου η οποία ανέπτυξε τα σχέδια, αλλά και τα πεπραγμένα της Περιφέρειας για τον πρωτογενή τομέα. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Πέτρος Ινιωτάκης που είναι υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης και περιβάλλοντος, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Γεώργιος Θ. Παπαδούλης, ο Κοσμήτορας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ. Την εναρκτήρια ομιλία παρέθεσε o Πρόεδρος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος, κ. Διονύσιος Περδίκης».

Τέλος, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 16oυ Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου ανέφερε: «η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα. Ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη συνεδρία με τις επιστημονικές ανακοινώσεις για τη Φυσιολογία & Φαινολογία με τον πρώτο ξένο προσκεκλημένο ομιλητή, κ. David Nestel από το Ισραήλ, ο οποίος παρουσίασε όλες τις έρευνες που έχει κάνει σχετικά με τη διαχείριση των πληθυσμών του δάκου. Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους συνολικά 8 ξένοι επιστήμονες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

ΕΚΑΒ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στη Μυρτιά Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, από το τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται ένα αγροτικό, τραυματίστηκαν δύο άτομα τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Τη βρήκε νεκρή με τραύματα στο κεφάλι - Πιθανό έγκλημα στο νησί

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό ξενοδόχο που "έφυγε" από τη ζωή

Ηράκλειο: Πρόστιμο για το... παρεάκι στο υπό κατασκευή μαγαζί του