Κρήτη

'Ερευνες της αστυνομίας για το περιστατικό με τις μαθήτριες

'Ερευνες διεξάγει η αστυνομία για τον εντοπισμό των ατόμων που έδωσαν το αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι σε δύο μαθήτριες Γυμνασίου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο, αλλά και τις ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το ανησυχητικό περιστατικό σε περιοχή της Χερσονήσου.

Τα δύο κορίτσια ηλικίας 13 και 14 ετών είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου είχαν μεταφερθεί, έχοντας χάσει τις αισθήσεις τους, αφού κάπνισαν το όχι και τόσο αθώο "τσιγάρο", το οποίο τους προσφέρθηκε σε πλατεία, παρουσία και άλλων συνομηλίκων τους, Ελλήνων και αλλοδαπών.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόλις χθες, καθώς δεν είχε γίνει καταγγελία, από τους γονείς των μαθητριών.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ψυχοφαρμακα

Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα έρευνας που διενεργήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του ΚΕΘΕΑ στο Ηράκλειο και αποτυπώνει τις διαστάσεις του προβλήματος στις οικογένειες μετά το πολύμηνο λοκντάουν και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς πολλών συμπολιτών μας.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την Ελένη Μπουρμά, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ, Στέλιος Βοργιάς, καταγράφηκε αύξηση και μάλιστα, σε ποσοστό 15%, των πολιτών που στηρίζονται στη χορήγηση ψυχοφαρμάκων, και μάλιστα όχι ήπιων, στην περιοχή του Ηρακλείου!

Πρόκειται για πολύ ανησυχητικά στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βοργιάς, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ανάλυση και ίσως χρειαστεί νέα έρευνα εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τους εκπροσώπους του οποίου, όπως είπε, το ΕΚΗ θα έρθει σε επαφή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αφενός η πολυετής οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία με τις αναστολές εργασίας, τον εγκλεισμό και τώρα η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οδήγησαν τους πολίτες σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Βγήκαν οι σιδηρολοστοί... για μία θέση πάρκινγκ!

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

ESPA BANNER