Κρήτη

Εργαζόμενοι ΔΕΗ Κρήτης: Κάνουν δώρο στους "επενδυτές" 2 εκατ. πελάτες

Ανοιχτή επιστολή στους καταναλωτές με προειδοποιήσεις για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει μετά την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" αποστέλλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα και επιστροφή των φεουδαρχών στην Ελλάδα. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΗ Κρήτης:

ΦΙΛΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ

Αφού έκλεισε τη βουλή φέρει προς ψήφιση στο πρώτο θερινό τμήμα το νομοσχέδιο για την πώληση της ‘’μικρής ΔΕΗ’’ (30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος)

Με αυτό το σχέδιο νόμου ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Επιχείρηση στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία για 60 χρόνια αποτελούσε τον μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Αποφάσεις σαν αυτές δεν νομιμοποιούνται να λαμβάνονται από μια υποτελή μειοψηφική κυβέρνηση που μόνο κριτήριο έχει την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού κεφαλαίου, παραβλέποντας τα συμφέροντα της χώρας και των καταναλωτών.

Με το σχέδιο νόμου παραδίδονται στους ιδιώτες τα υγιή κομμάτια της Επιχείρησης έναντι πινακίου φακής:

Οι πλέον σύγχρονες λιγνιτικές Μονάδες παραγωγής

Τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά εργοστάσια

Τεράστιες εκτάσεις γης που καταλαμβάνουν τα ορυχεία και μάλιστα ορισμένες εξ αυτών στα βόρεια σύνορα της χώρας

Η διαχείριση των νερών για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

Με απλά λόγια η κυβέρνηση επαναφέρει τη χώρα σε φεουδαρχικό καθεστώς

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Ο ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Και σαν δώρο στους ‘’επενδυτές’’, πέρα από κάθε νεοφιλελεύθερη λογική, δίδονται και 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ!!!!!!

Η ιδιωτικοποίηση στο όνομα της απελευθέρωσης της παραγωγής ενέργειας είναι προσχηματική:

Οι ιδιώτες παραγωγοί ελέγχουν ήδη το 35% της παραγόμενης με συμβατικές μονάδες ενέργειας και το 90% των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Οι Εργαζόμενοι του ομίλου ΔΕΗ ενημερώνουν και προειδοποιούν όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ξενοδόχους, τους αγρότες και τους φορείς του τουρισμού της Κρήτης:

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα κατακόρυφης αύξησης του ρεύματος στις χώρες όπου έγινε ιδιωτικοποίηση των κρατικών εταιρειών, όπως στην Γερμανία, την Βουλγαρία, την Τσεχία, την Πορτογαλία κλπ.

Η υπόθεση πώλησης της «μικρής» ΔΕΗ δεν είναι υπόθεση μόνο των ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ.

Αφορά το σύνολο της κοινωνίας, τους φορείς , τους βουλευτές, τους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους ξενοδόχους, τους αγρότες και όλο τον ελληνικό λαό.

Για τον λόγο αυτό:

Ζητούμε τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας, όλων των φορέων της Κρήτης σε αυτή την κρίσιμη μάχη. Με συμμετοχή στις επικείμενες κινητοποιήσεις μας, με ανακοινώσεις στον τύπο, με ψηφίσματα προς τη βουλή των Ελλήνων να βοηθήσουν στην αποτροπή του ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νησιού και όλα τα πολιτικά κόμματα να ταχτούν ενάντια στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας

Μη ξεχνάτε τα αποτελέσματα της τελευταίας εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών

(4 δις ευρώ «φέσι» στον Ελληνικό λαό)

Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ‘’ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ’’ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη - Νέος ΒΟΑΚ: Σήραγγες 40 χλμ και νέες γέφυρες από Νεάπολη έως Χανιά!

φωτο αρχείου

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα έχει ο νέος ΒΟΑΚ αποκάλυψε στο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη μετά την ενημέρωση που είχε στο υπουργείο Υποδομών από τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού.

Όπως είπε ο κ.Κουράκης ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία σηράγγων μήκους 40 χιλιομέτρων στο τμήμα του νέου Βόρειου άξονα από Νεάπολη μέχρι Χανιά ενώ στο πλαίσιο της νέας χάραξης θα κατεδαφιστούν και όλες οι υπάρχουσες γέφυρες και θα κατασκευαστούν νέες σύγχρονων προδιαγραφών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στο τμήμα Χανιά Χερσόνησος θα μπει σε περιβαλλοντική διαβούλευση τον Απρίλιο του 2021 ενώ νωρίτερα τον Φλεβάρη το τμήμα Χερσόνησος -Νεάπολη.

Το τμήμα Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος ανασχεδιάζεται και έχουν προκηρυχθεί οι γεωτεχνικές μελέτες ενώ παράλληλα προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της παλαιάς εθνικής οδού απ όπου θα διεξάγεται η κυκλοφορία όταν θα κατασκευάζεται το έργο του ΒΟΑΚ.

Μέχρι τη Σητεία ο νέος δρόμος

Σύμφωνα με τον κ.Κουράκη δέσμευση της Κυβέρνησης είναι η κατασκευή του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου να φτάσει μέχρι τη Σητεία και θα προκηρυχθεί νέα μελέτη για όλο το τμήμα που θα συμπεριλαμβάνει τις έτοιμες μελέτες όπως το Καλό Χωριό – Παχειά Άμμος.

Επίσης προβλέπεται να ληφθεί μέριμνα για τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων μελετών και στη συνέχεια η προώθηση του αιτήματος για ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Τούνελ προβλέπονται και στο τμήμα δυτικά του Ηρακλείου προς Φόδελε, ενώ το νέος αυτοκινητόδρομος σε όλο το μήκος του θα έχει διαχωριστικά στηθαία,δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παράλληλους δρόμους, νέους κόμβους, και ηλεκτροφωτισμός σε αυτούς.

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός