Κρήτη

Επιλογές για προπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΙ Κρήτης

Το ΤΕΙ Κρήτης παρέχει Ανώτατη Προπτυχιακή Εκπαίδευση σε πλήθος τεχνολογικών ειδικοτήτων μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων σπουδών στους τομείς: Τεχνολογικών Εφαρμογών, Διοίκησης και Οικονομίας, Υγείας και Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Επιστημών, Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων. 

Πιο συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τα παρακάτω τμήματα στο μηχανογραφικό τους δελτίο:

 • Διατροφής και Διαιτολογίας
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων (Άγιος Νικόλαος) με κατευθύνσεις: Μάρκετινγκ, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοίκηση Επιχειρήσεων
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) με κατευθύνσεις: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
 • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
 • Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.             
 • Κοινωνικής Εργασίας             
 • Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής                               
 • Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής Τ.Ε.
 • Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. με κατευθύνσεις: Μηχανικοί Δικτύων Τ.Ε., Μηχανικοί Η/Υ Τ.Ε. και Μηχανικοί Λογισμικού Τ.Ε. 
 • Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
 • Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. με κατευθύνσεις: Ενεργειακοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε. και Κατασκευαστές Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε.
 • Νοσηλευτικής 
 • Τεχνολόγων Γεωπόνων με κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών & Ανθοκομίας και Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΙ Κρήτης: http://www.teicrete.gr/el/spoudes

Κρήτη

Ηράκλειο

Λίνα Μενδώνη από Ηράκλειο: "Θα δοθεί προτεραιότητα στα Νεώρια"

Μενδώνη - Νεώρια

Επίσκεψη στα νεώρια του Ηρακλείου πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που βρίσκεται από την Πέμπτη στο νησί, κάνοντας αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Η κ. Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου αλλά και στελέχη του δήμου, εξήγησε ότι τα νεώρια, που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν τεθεί ως προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθούν και να δοθούν σε χρήση. Η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μελέτη αποκατάστασης και να προχωρήσει τάχιστα το έργο.

«Είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό τον Οκτώβριο του 2019 που δυστυχώς η πανδημία τον κράτησε πίσω. Ευτυχώς όμως προχώρησαν διαδικασίες εκπόνησης μελετών και εντάξεων στο τρέχον ΕΣΠΑ. Έχουν ήδη ενταχθεί τέσσερα σημαντικά έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, που περιλαμβάνει κάποιες ενστάσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα, τα οποία, κάποια υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και κάποια από τον δήμο» είπε η κ. Μενδώνη. 

Όπως σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού, με τον δήμαρχο Ηρακλείου επαναβεβαίωσαν ότι το master plan που αφορά στα τείχη έχει σε ένα βαθμό υλοποιηθεί και πως αυτά τα έργα που έχουν ενταχθεί, έχουν προγραμματιστεί και έχουν χρηματοδοτήσεις, είναι τμήματά του.

«Απαιτείται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την παραλιακή ζώνη, που είπαμε ότι θα ξεκινήσει γρήγορα, στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που θα συμπεριλαμβάνει το κομμάτι των τειχών και των νεωρίων. Ένα σύνολο δηλαδή μνημειακό που την εποχή της Ενετοκρατίας που έγινε, ήταν ενιαίο. Έτσι θα το δούμε μέσα από την προγραμματική σύμβαση. Το υπουργείο αναμένει από τον δήμο να στείλει το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης και προτεραιότητα θα δοθεί στα νεώρια» συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη.

Η προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού, θα προβλέπει την εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης και μελέτης επανάχρησης, σύμφωνα με τις προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει η επιστημονική ομάδα που θα διαχειριστεί την προγραμματική σύμβαση.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Λύματα από ξενοδοχείο μετέτρεψαν τη θάλασσα σε ...βούρκο

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε 21χρονη!

Ηράκλειο: Ώρες αγωνίας για τον επιχειρηματία