Κρήτη

Ενημερωτική ημερίδα για την ΕΠΙ - ΔΡΑΣΗ του Δήμου Ηρακλείου

Στο πιο κρίσιμο στάδιο, εκείνο της ένταξης των 100 ανέργων στην αγορά εργασίας, βρίσκεται το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ».

Η πορεία του προγράμματος αλλά και οι προοπτικές απασχόλησης των ωφελουμένων θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιείται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη).

Θέμα της εκδήλωσης είναι: «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Ένα βήμα πριν την επαγγελματική αποκατάσταση 100 ανέργων. Τομείς και Προοπτικές Σύγχρονης Επιχειρηματικότητας».

Οι δράσεις του προγράμματος ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2013 και ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η Κατάρτιση των ωφελουμένων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η Συμβουλευτική των συμμετεχόντων, προκειμένου να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, είτε ως εργαζόμενοι-μισθωτοί, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ», η οποία είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και συστάθηκε με σκοπό την υλοποίηση ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου. Στην Α.Σ. συμμετέχουν 7 τοπικοί φορείς: ΚΕΚ Ανάπτυξη Κρήτης (συντονιστής φορέας), Δήμος Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδοχείων Νομού Ηρακλείου, Τεχνική Εκπαιδευτική ΚΕΚ Α.Ε, το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου και η Σύμπραξη Παραγωγικών Και Κοινωνικών Φορέων Ανάπτυξης, Απασχόλησης Και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

10.00-10.30: Προσέλευση – Εγγραφές

10.30-10.45: Χαιρετισμό θ’ απευθύνει ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» Γιάννης Κουράκης.

10.45-11.00: «Η πορεία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου», εισηγήτρια: Αμαλία Αγγουρίδη, στέλεχος ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ.

11.00- 11.15: «Μεταποποίηση Αγροτικών Προϊόντων- Εξαγωγές», εισηγητής: Γιώργος Ανδρεαδάκης, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

11.15-11.30: «Βιολογική Γεωργία: Πλαίσιο διαδικασίας πιστοποίησης και δίκτυο προώθησης», εισηγητής: Γιώργος Τζωρτζακάκης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Ηρακλείου.

11.30-12.00: Διάλειμμα

12.00-12.15: «Αγροτουρισμός», εισηγητής: Μανόλης Ζερβάκης, γενικός γραμματέας Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου «Φιλοξενία».

12.15-12.45: «Παρουσίαση των τομέων εκμετάλλευσης των κοινωνικοπαραγωγικών δυνάμεων με παράλληλη εκμετάλλευση της περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου», εισηγητής: Νίκος Τζανάκης, πρόεδρος Αλληλεγγύης Κρήτης.

12.45-13.00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μανόλης Πουλιανάκης από την Αλληλεγγύη Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής