Κρήτη

Εκτενής κατολίσθηση στο Φράγμα Αποσελέμη (φωτο)

Κατολίσθηση και μάλιστα εκτεταμένη, σημειώθηκε στον υπερχειλιστή του φράγματος Αποσελέμη, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους κατοίκους των Ποταμιών, αλλά και ερωτήματα για το γεγονός ότι το έργο παρουσίασε πρόβλημα τόσο νωρίς. Η κατολίσθηση, στην αντιστήριξη που κατασκευάστηκε στο βουνό, προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Κοπασή, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, το γεγονός θα εξεταστεί, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για οποιοδήποτε πρόβλημα στη λειτουργία του φράγματος.

Το ekriti.gr εξασφάλισε φωτογραφίες από το σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση όπου φαίνεται ξεκάθαρα το εύρος της. Ο κ. Κοπάσης υπολογίζει τις ζημιές σε "κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ" και κάνει λόγο για αστοχία η οποία σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να συμβεί, στο πρανές.

Την ίδια ώρα όπως όλα δείχνουν, η έντονη ροή νερού στο φράγμα ολοκληρώθηκε, μετά από δεκαήμερη δραστηριότητα, με 10 εκατομμύρια κυβικά νερού να έχουν "μπει" στο φράγμα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες