Κρήτη

Εγκρίθηκαν οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών της Κρήτης για τα επόμενα τρία χρόνια

Να μην «αποψιλώνονται» ή να κλείνουν ευαίσθητες υπηρεσίες στη ενδοχώρα της Κρήτης, από τις οποίες εξυπηρετούνται χιλιάδες πολίτες, ζήτησε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την έναρξη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απαντώντας σε ερωτήσεις και προτάσεις Περιφερειακών Συμβούλων είπε ότι υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες που λειτουργούν στην ενδοχώρα του νησιού, και ότι θα ζητηθεί εκ νέου από τους αρμόδιους να μην κλείσουν υποκαταστήματα υπηρεσιών.

Στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχήθηκαν στους εκλεγέντες καλή θητεία την επόμενη πενταετία. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ευχαρίστησαν τους πολίτες που συμμετείχαν και ψήφισαν στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το σώμα εξάλλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την διενέργεια ανοιχτών δηµόσιων διαγωνισµών µεταφοράς µαθητών Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης για τα σχολικά έτη: 2014-2015, 2015-2016 και 2016-2017 ανά Περιφερειακή Ενότητα με τους εξής προϋπολογισμούς:

ΠΕ Ηρακλείου: 22.500.000 ευρώ

ΠΕ Ρεθύμνου : 14.146.314 ευρώ

ΠΕ Χανίων : 20.100.000 ευρώ

ΠΕ Λασιθίου : 3.485.660,10 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ : 60.231.974,10 ευρώ

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους