Κρήτη

Εγκληματική αμέλεια δείχνουν τα στοιχεία για το θάνατο του 47χρονου στις Μοίρες

Εγκληματική αμέλεια δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Επιθεώρηση Εργασίας που επισκέφτηκε την οικοδομή στην οποία έχασε τη ζωή του ο 47χρονος εργάτης στις Μοίρες, που το μεσημέρι της Δευτέρας χτυπήθηκε από ρεύμα.

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοριάς, στον χώρο όπου εργαζόταν ο άτυχος άνδρας, έπρεπε να είχε γίνει διακοπή ρεύματος προκειμένου να γίνουν οι όποιες εργασίες, κάτι που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα αυτό να τον χτυπήσει και να χάσει τη ζωή του. 

Σύμφωνα με το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που έσπευσε στο σημείο, ο 47χρονος ανδρας και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του ακόμα και αν δεν ακουμπούσε τα σύρματα της ΔΕΗ με το εργαλείο το οποίο χειριζόταν εκείνη την ώρα. 

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, την ώρα που σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, το δίκτυο της ΔΕΗ ήταν εξαιρετικά φορτισμένο, δημιουργώντας ένα "τόξο" από ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τόσο δυνατό που θα μπορούσε να τον χτυπήσει ακόμα και χωρίς να το ακουμπήσει, καθώς ο άνδρας ήταν βρεγμένος λόγω των εργασιών που πραγματοποιούσε.

Μεταξύ άλλων, το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας αφού έψαξε στο σύστημα "Εργάνι" διαπίστωσε ότι ο 47χρονος ήταν ανασφάλιστος.

Η κηδεία του άτυχου πατέρα και συζύγου, έγινε στις 11 το πρωί στα Καπαριανά του Αγίου Μύρωνα, με τους συγγενείς και τους φίλους να λένε το τελευταίο αντίο στο αγαπημένο τους πρόσωπο. 

Ωστόσο, ανακοίνωση οργής για το περιστατικό αυτό, εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου με το οποίο καλεί τους οικοδόμους να καταγγέλλουν περιστατικά όπου στους χώρους δουλείας δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που με τη σειρά του καταγγέλλει έλλειψη μέτρων προστασίας. 

Κρήτη

Άρωμα Κρήτης... στη μεγάλη επένδυση της Amazon στην Ελλάδα

μαρίνα σταυρακαντωνάκη

Mια Κρητικιά, αποτέλεσε τον συνδετήριο κρίκο για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας Amazon στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti η Public Policy Manager της Amazon για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη, κόρη του γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιώργου Σταυρακαντωνάκη, με τις γνώσεις και τις ικανότητές της, έφερε σε επαφή Έλληνες και Αμερικανούς, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες όπου η Amazon Web Services θα επενδύσει για την πρώτη επέκταση της υποδομής Local Zone (Τοπικές Ζώνες) εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα γίνει η επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

ESPA BANNER