Κρήτη

Διαμαρτυρία μετά ... μουσικής για την πρώην Βάση Γουρνών

Στο δρόμο βγαίνουν και πάλι μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την εκποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για άλλη μια φορά για την εκποίηση της συγκεκριμένης έκτασης από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Για το λόγο αυτό διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία την ερχόμενη Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Γουρνών.

Τα μέλη της Επιτροπής για πολλοστή φορά καταγγέλλουν την απόφαση των αρμοδίων να βγάλουν στο “σφυρί” μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου δημόσιες εκτάσεις, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια και ολοκληρώνει τις παραχωρήσεις της έκτασης σε μεγαλοεπιχειρηματίες, των οποίων κριτήριο είναι τα κέρδη τους και όχι η ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Όπως υποστηρίζουν, για αρκετά χρόνια οι ίδιοι παλεύουν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προτείνοντας συγκεκριμένο σχέδιο, με το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό το φιλέτο γης για την ικανοποίηση των διαρκώς αυξανόμενων λαικών αναγκών σε τομείς, όπως η παιδεία, υγεία, πολιτισμός, αθλητισμός, αναψυχή, κοινωνική πρόνοια.

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.
Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER