Κρήτη

Αυξήσεις από 8% -18% στις ξενοδοχειακές τιμές στην Κρήτη τον Ιούλιο

Από 8%-18% κινούνται οι αυξήσεις τις μέσες τιμές των ξενοδοχείων της Κρήτης σε τουριστικές περιοχές ,σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr για τον Ιούλιο του 2014.

Η Κρήτη είναι μία από τις περιοχές όπου καταγράφονται μόνο αυξήσεις ενώ στον αντίποδα έχουμε τη μεγαλύτερη μείωση μέσων τιμών στη Φολέγανδρο με -27% .

Πιο αναλυτικά στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων βλέπουμε τη μέση τιμή ξενοδοχείων στα Χανιά από 74 ευρώ πέρυσι τον Ιούλιο φέτος να έχει ανέβει στα 86, αύξηση 16%. Στη Χερσόνησο η αύξηση είναι 17% αφού από 83 ευρώ πέρυσι τώρα έφθασε τα 97 ευρώ. Στην Ελούντα, όπως είναι αναμενόμενο, από 261 ευρώ πέρυσι τον Ιούλιο φέτος η τιμή σκαρφάλωσε στα 307, αύξηση 18%. Στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο συναντάμε τις μικρότερες αυξήσεις, 8%, με τις τιμές στην πρώτη περίπτωση να διαμορφώνονται από τα 84 στα 91 ευρώ και στη δεύτερη από τα 115 στα 124 ευρώ.

Όπως επισημάνθηκε παραπάνω η μεγαλύτερη μείωση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον Ιούλιο 2013 παρατηρείται στη Φολέγανδρο, έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της νεολαίας, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 97 ευρώ έναντι 133 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο (ποσοστό μείωσης 27%).

Στη δεύτερη θέση των μειώσεων ακολουθεί ένας από τους αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς για διακοπές, οι Κουκουναριές της Σκιάθου. Το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 24% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 108 ευρώ, έναντι 142 ευρώ τον προηγούμενο Ιούλιο.

Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι Σπέτσες, επιλογή για μικρές αποδράσεις, με ποσοστό μείωσης μέσων ξενοδοχειακών τιμών στο 23% και τη μέση τιμή δίκλινου δωματίου ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 139 ευρώ, έναντι 181 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

Στην αντίπερα όχθη, των μεγαλύτερων αυξήσεων, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Μύκονος, με το ποσοστό αύξησης μέσων ξενοδοχειακών τιμών να “σκαρφαλώνει” στο 61% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον Ιούλιο του 2013 κυμαινόταν στα 200 ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2014 ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει κατά μέσο όρο ανά διανυκτέρευση 322 ευρώ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Λευκάδα με ποσοστό αύξησης 38% και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 109 ευρώ, έναντι 79 ευρώ τον περασμένο Ιούλιο.

 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Πολιτισμός

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού για το Μουσείο και τη Φορτέτζα Ρεθύμνου

mendoni_arnaoytakis_rethymno.jpg

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γεώργιος Διδασκάλου συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή. 

Η συνάντηση που έγινε παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανου Βλαστού, είχε στο επίκεντρο της τα θέματα που αφορούν την μελέτη για το Μουσείο Ρεθύμνου καθώς και την Φορτέτζα Ρεθύμνου. Στη διάρκεια της συνάντησης συμμετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TEE/TAK: Ζήτα την επιτάχυνση εξέτασης των δηλώσεων αυθαιρέτων

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

 

ESPA BANNER