Κρήτη

Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση νομοθετεί "στο πόδι" χωρίς μελέτη επιπτώσεων

λευτερης αυγενακης

Ανακοίνωση Τομεάρχη Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την προχειρότητα που νομοθετεί η Κυβέρνηση και τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ:

          Η Κυβέρνηση νομοθετεί «στο πόδι», με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς μελέτη επιπτώσεων. Ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο συζητήθηκε μόνο για 1 ημέρα.

          Αρχικά συμπεριέλαβε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη φορολόγηση των ενοικίων. Μετά μας ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Κος Αλεξιάδης ότι θα αποσύρει τη διάταξη και ότι δεν είναι προαπαιτούμενο, λέγοντας «δεν γνωρίζω πως παρεισέφρησε η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο».

          Την ίδια στιγμή αφαιρείται η δυνατότητα εκχώρησης στην εφορία ανείσπρακτων μισθωμάτων, γεγονός απαράδεκτο, διότι επιβάλλεται φόρος σε ανύπαρκτο εισόδημα.

          Πέραν όλων των άλλων η Κυβέρνηση καταργεί την απαλλαγή των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ατομικών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων από τον ΕΝΦΙΑ, μέτρο το οποίο η Ν.Δ. είχε αποτρέψει, ενώ αποφεύγει να δώσει λύση στην επιβολή ΕΝΦΙΑ στα ενυπόθηκα ακίνητα, και στα ακίνητα των κατασκευαστών που έμειναν απούλητα και ανοίκιαστα ακίνητα λόγω της κρίσης.

          Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ αφού υποσχέθηκε προεκλογικά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών, και μετά από 7 μήνες "περήφανης" διαπραγμάτευσης, ήρθε η ώρα να φέρει τη "λυπητερή" στους πολίτες.

          Η ΝΔ είναι αντίθετη στη φορολόγηση των πάντων. Η υψηλή φορολόγηση σκοτώνει την υγιή φορολόγηση. Χαμηλότεροι συντελεστές = μικρότερη φοροδιαφυγή, μικρότερη φοροαποφυγή».
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon