Κρήτη

Αποφασισμένοι οι Κρήτες τυποποιητές να πατάξουν τη νοθεία του ελαιολάδου

 

Τη δραστηριοποίηση του κράτους στο κομμάτι του ελέγχου για την προστασία του χρυσού προϊόντος της Κρήτης -του ελαιόλαδου- από την νοθεία ζητά ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιόλαδου και Ελαιουργείων Κρήτης ,ο οποίος φέρεται αποφασισμένος αν ο κρατικός μηχανισμός δεν ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση να το πράξει ο ίδιος προχωρώντας, μέσω των μελών του, σε ελέγχους δειγμάτων ύποπτου ελαιολάδου.

Ο Σύνδεσμος δεν σκοπεύει να μείνει μόνο στην ανακοίνωση-καταγγελία της διάθεσης από επιτήδειους ντόπιου νοθευμένου ελαιολάδου. Ήδη έχει καλέσει την Περιφέρεια να συγκροτήσει μικτά συνεργεία ελέγχου ώστε να αγγίξει την καρδιά του προβλήματος αλλά αν δεν δει άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση θα δράσει ο ίδιος.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Ανδρεαδάκης, βλέποντας το πρόβλημα της διακίνησης ελαιολάδου με την ένδειξη «Κρήτη», που μόνο κρητικό δεν είναι, να παίρνει διαστάσεις προγραμματίζουν να προχωρήσουν από μόνοι τους  σε ελέγχους λαμβάνοντας μπουκάλια του προϊόντος από ύποπτα καταστήματα και πηγαίνοντας τα στο Χημείο για ανάλυση.

Στη συνέχεια τα αποτελέσματα των ελέγχων τους θα τα θέτουν υπόψη του ΕΦΕΤ ώστε να πράττει τα δέοντα αφού αν αφήσουν το θέμα ως έχει, χωρίς να δράσουν άμεσα ,η ζημιά για το ποιοτικό Κρητικό ελαιόλαδο σε βάθος χρόνου θα είναι τεράστια.

Να θυμίσουμε πως σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιόλαδου και Ελαιουργείων Κρήτης κάνει λόγο για διακίνηση νοθευμένου ελαιόλαδου με την ένδειξη «Κρητικό» από επιχειρήσεις τυποποίησης λαδιού σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων τουριστικών περιοχών

Με βάση την εικόνα που έχουν  διαμορφώσει οι τυποποιητές υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιτήδειοι οι οποίοι πωλούν κρητικό ελαιόλαδο , το οποίο έχει νοθευτεί με ισπανικό ελαιόλαδο.

Η θέση του φορέα ήταν και παραμένει σταθερή : όσοι επιθυμούν να εισαγάγουν ισπανικά, ιταλικά και άλλα ελαιόλαδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση , μπορούν να το πραγματοποιήσουν , αλλά θα πρέπει να πωλούν ευρωπαϊκό προϊόν στην ετικέτα τους και όχι Κρητικό και Ελληνικό προϊόν .

 Σήμερα , προσθέτει στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Τυποποιητών, είναι επιτακτική η ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να διαφυλάξουμε αυτό το διαμάντι που διαθέτει ακόμη η Ελληνική οικονομία και το νησί μας, το ελαιόλαδο, από τους διάφορους επιτήδειους , οι οποίοι τώρα και αρκετά χρόνια , μόνο ζημιά του προκαλούν.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα του και φόρεσε χειροπέδες

Βοήθεια ζήτησε η ηλικιωμένη.jpg

Στον Εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγείται ένας 44χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη για σωματική κακοποίηση της μητέρας του.

Ο άνδρας φέρεται να χτύπησε με τα χέρια του στο πρόσωπο την 77χρονη, για να συλληφθεί λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς.

Την προανακάριση διενεργεί το Α.Τ. Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά τη νέα γυναικτονία, την 7η μέσα σε 7 μήνες, στη χώρα μας, και έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που δυστυχώς τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: "Έβρασαν" τα αμπέλια από τον καύσωνα- Μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή

Ηράκλειο: Οι σεισμοί "πλήγωσαν" και τα σχολικά κτίρια στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Άλλον έναν άνθρωπο θρηνεί το νησί