Κρήτη

Ανοίγουν την Τρίτη τα σχολεία στα Ανώγεια παρά τα κενά

Ανώγεια

Ανοίγουν τα σχολεία στα Ανώγεια μετά τις εξαγγελίες του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Γεώργιο Τερζάκη, σχετικά με την άμεση επίλυση προβλημάτων σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών.
Σήμερα, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στα Ανώγεια έχοντας στο πλευρό τους οι καθηγητές γονείς και μαθητές, αποφασίστηκε αύριο Τρίτη να ανοίξουν τα σχολεία με τη δέσμευση, όμως, να καλυφθούν τα κενά.

Στην αντίθετη περίπτωση, μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες στα Ανώγεια δε θα λειτουργεί κανένα σχολείο. Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, με την από κοινού σύμφωνη γνώμη γονέων και μαθητών από το γυμνάσιο και το λύκειο, κάνει δεκτές τις δεσμεύσεις του Γεωργίου Τερζάκη και αναμένει, όπως επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο, να λειτουργήσουν κανονικά οι τάξεις με όλους τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις. «Αν στο επόμενο διάστημα δεν ικανοποιηθούμε, η νέα γενική συνέλευση θα αποφασίσει την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, καθώς και την μορφή που αυτές θα λάβουν.

Άμεση συνέπεια της ανωτέρω απόφασης, είναι το άνοιγμα του σχολείου αύριο Τρίτη 20/10 και η συνέχιση των μαθημάτων», τονίζει ο σύλλογος. Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Γεώργιο Τερζάκης επισημαίνει ότι οι λύσεις θα δοθούν άμεσα, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα τα κενά θα έχουν καλυφθεί.
 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης