Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για ηλικιωμένο

Δεν έχουν τέλος οι πνιγμοί Ελλήνων, αλλά και ξένων τουριστών κι αυτό το καλοκαίρι στις παραλίες της Κρήτης.

Περιστατικά πνιγμών σημειώνονται σχεδόν καθημερινά, με ανθρώπους που έρχονται για διακοπές στο νησί μας, να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα και τις λιμενικές αρχές να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου προς όλους, ώστε να δείχνουν τη μέγιστη προσοχή κατά την παραμονή τους μέσα στο νερό.

Αυτή τη φορά ένας 86χρονος κατέληξε σε παραλία στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε πάει για μπάνιο στη συγκεκριμένη παραλία, ένιωσε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα και μέχρι οι άλλοι λουόμενοι να τον ανασύρουν, ο 86χρονος κατέληξε.

Μάλιστα γιατρός που βρισκόταν μεταξύ των άλλων λουομένων, προσπάθησε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μάταια όμως, αφού ήταν ήδη αργά για τον ηλικιωμένο άνδρα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το "ευχαριστώ" των γονιών της Μάγιας σε όσους τους στήριξαν

γονείς Μάγιας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουν οι γονείς της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου, η οποία αγνοείτο, και βρέθηκε τελικά χθες το πρωί, μετά από 8 ημέρες αγωνίας. Ο Γιώργος και η Παπάτυα Παπαδοπούλου ευχαστιστούν όλους όσοι βοήθησαν και τους στήριξαν όλες αυτές τις ημέρες.

Το μήνυμά τους:  

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους βοήθησαν στην ανεύρεση της Μάγιας. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου για την άμεση επικοινωνία μαζί μας αλλά και τις ενέργειες που έκανε. Ευχαριστώ τον ιδιωτικό ερευνητή Βαγγέλη Κοκολογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του. Τα ΜΜΕ που με σοβαρότητα κάλυψαν το ζήτημα. Την κ. Πέγκυ Αποστολάκη για τον σχεδιασμό της έγχρωμης αφίσας. Τις επιχειρήσεις SpGraphics και Vision Group για τις αφίσες που εκτυπώσανε. Το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης - Σαντορίνης για την έμπρακτή του αλληλεγγύη. Τους γνωστούς και άγνωστους που μας έστειλαν κρίσιμες πληροφορίες. Τον λαό της Κρήτης και κυρίως του Ηρακλείου για την ανιδιοτελή στήριξή του. Σε προσωπικό επίπεδο, ο αγώνας που κάναμε ως οικογένεια δεν θα ήταν ο ίδιος αν δεν είχαμε τις οικογένειες που φρόντισαν τον γιο μας σαν δικό τους παιδί αυτές τι μέρες. Πάνω απ’ όλα όμως η δοκιμασία αυτή απέδειξε ότι η αληθινή φιλία είναι ανεκτίμητη αξία. Φίλοι, σας αγαπάμε πραγματικά.

Οι γονείς της Μάγιας,

Παπάτυα & Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Ανοίγουν οι εκκλησίες - Τι αποφάσισε η κυβέρνηση (Βίντεο)

Ηράκλειο: Νέα διακοπή στη δίκη της μικρής Μελίνας