Κρήτη

Χανιά

Χανιά: Πρότεινε τρόπο στον υπουργό για να αποζημιωθούν οι αγρότες

agrotes.jpg

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Ιωάννης με σχετική επιστολή του προς τον αναπληρωτή Υπουργό  Αγροτικής  Ανάπτυξης κ.  Ευάγγελο Αποστόλου, τον Υφυπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης  κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, τον Πρόεδρο του  ΕΛΓΑ,  κ. Βασίλειο Έξαρχο και τον  Αντιπρόεδρο  ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό επισήμανε για άλλη μια φορά τη δεινή κατάσταση που έχει επέλθει οι αγρότες του μας, τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τα αλλεπάλληλες καταστροφές που υπέστησαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό Χανίων τη περίοδο που μας πέρασε.
Δεδομένων των πληροφοριών που υπάρχουν,  ότι βασική προϋπόθεση προκειμένου να τύχουν οι αγρότες ένταξης σε πρόγραμμα αποκατάσταση ζημιών (ΚΟΕ ΠΣΕΑ) πρέπει να υπάρχει  καταστροφή σε ποσοστό ύφους 30% και πάνω σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομός) ,  το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί για μια συγκεκριμένη καλλιέργεια στο εύρος ενός νομού, λόγω της ανομοιομορφίας που υπάρχει μεταξύ πεδινών και ορεινών περιοχών, ο Δήμαρχος πρότεινε όπως η ευρύτερη περιοχή στην οποία θα καταμετράτε η ζημιά να είναι σε επίπεδο Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη και το πολύ μεγάλο σε έκταση εύρος των Καλλικρατικών Δήμων.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι με  τον προαναφερόμενο τρόπο  θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου για τους αγρότες και συγχρόνως θα υπάρχει πραγματική καταγραφή ζημιών  σε Τοπικές Κοινότητες, ειδικά τις ορεινές, οι οποίες λόγω και της μορφολογίας του εδάφους τους δεν μπορούν να εξομοιωθούν με άλλες.

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test