Κρήτη

Χανιά

Χανιά: 'Αγνωστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του 20χρονου ποδοσφαιριστή

Αν δεν ολοκληρωθούν στο σύνολο τους οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν μπορεί να εκδοθεί από το νοσοκομείο των Χανίων δήλωση βεβαίωσης ότι ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή την περασμένη εβδομάδα οφείλεται σε λεπτοσπείρωση. Η δήλωση αυτή είναι εξάλλου προϋπόθεση  ώστε να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης  καθώς η νόσος  κατατάσσεται στις λοιμώδεις και χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου των Χανίων  κ Μανούσακας, κάποιες από τις εξετάσεις , με αφορμή το θάνατο του νεαρού, πρέπει να γίνουν στην Αθήνα . Τα  αποτελέσματα αυτά περιμένουν τώρα  ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για να εκδώσουν το πόρισμα τους που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε έρευνα των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο άτυχος ποδοσφαιριστής  έχασε τη ζωή του και σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ,εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο διευθυντής δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης, έχει εξηγήσει πως η δήλωση περί λοιμώδους νοσήματος είναι αναγκαία από το  Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να προχωρήσουν σε έρευνα του περιστατικού.

Από τη πλευρά τους πάντως οι υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Χανιά έχουν συγκροτήσει συνεργείο ειδικών που είναι έτοιμο να δράσει μόλις το Νοσοκομείο των Χανίων καταλήξει στο ότι οφείλεται σε λεπτοσπείρωση ο θάνατος του 20χρονου.

Να πούμε πως σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα ,τα κρούσματα της λεπτοσπείρωσης εμφανίζονται όταν αυξηθούν οι πληθυσμοί των ποντικών.

Πριν από 15 χρόνια, κατά τον ίδιο, είχε γίνει στα Χανιά μια εκτεταμένη μυοκτονία γιατί είχε διαπιστωθεί πρόβλημα κι έκτοτε τα κρούσματα που είχε ο νομός δεν ξέφευγαν από τα συνηθισμένα όρια.

 Ο κ Γκίκας, σημείωσε πως στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τη συγκεκριμένη νόσο συναντάμε κυρίως τους αγρότες και τους κρεοπώλες.

Ο ίδιος τέλος συστήνει σε όλους  ,για την αποφυγή προσβολής από τη νόσο, μεγάλη προσοχή στις γενικές συνθήκες υγιεινής, δηλαδή  καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, των λαχανικών και αποφυγή επαφής με στάσιμα νερά με παράλληλη απομάκρυνση στάσιμων νερών από τους χώρους όπου κινούμαστε.

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο δρόμος έγινε... ορμητικό ποτάμι (βίντεο)

χείμαρρος

Ένας χείμαρρος δημιουργήθηκε στην κοινότητα της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζίου εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Όπως βλέπετε και το βίντεο του ekriti.gr ο δρόμος έχει μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι με συνέπεια τα αυτοκίνητα να μην μπορούν να τον διασχίσουν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Σκηνικό βαρύ χειμώνα στον Δήμο Χερσονήσου (φωτογραφίες)

Κρήτη: Το χαλάζι "ράβδισε" τις ελιές - Καταστροφές από την κακοκαιρία