Κρήτη

Χανιά

Χανιά: 'Αγνωστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του 20χρονου ποδοσφαιριστή

Αν δεν ολοκληρωθούν στο σύνολο τους οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν μπορεί να εκδοθεί από το νοσοκομείο των Χανίων δήλωση βεβαίωσης ότι ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή την περασμένη εβδομάδα οφείλεται σε λεπτοσπείρωση. Η δήλωση αυτή είναι εξάλλου προϋπόθεση  ώστε να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης  καθώς η νόσος  κατατάσσεται στις λοιμώδεις και χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου των Χανίων  κ Μανούσακας, κάποιες από τις εξετάσεις , με αφορμή το θάνατο του νεαρού, πρέπει να γίνουν στην Αθήνα . Τα  αποτελέσματα αυτά περιμένουν τώρα  ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για να εκδώσουν το πόρισμα τους που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε έρευνα των συνθηκών κάτω από τις οποίες ο άτυχος ποδοσφαιριστής  έχασε τη ζωή του και σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ,εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο διευθυντής δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης, έχει εξηγήσει πως η δήλωση περί λοιμώδους νοσήματος είναι αναγκαία από το  Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για να προχωρήσουν σε έρευνα του περιστατικού.

Από τη πλευρά τους πάντως οι υπηρεσίες σε Ηράκλειο και Χανιά έχουν συγκροτήσει συνεργείο ειδικών που είναι έτοιμο να δράσει μόλις το Νοσοκομείο των Χανίων καταλήξει στο ότι οφείλεται σε λεπτοσπείρωση ο θάνατος του 20χρονου.

Να πούμε πως σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας Αχιλλέα Γκίκα ,τα κρούσματα της λεπτοσπείρωσης εμφανίζονται όταν αυξηθούν οι πληθυσμοί των ποντικών.

Πριν από 15 χρόνια, κατά τον ίδιο, είχε γίνει στα Χανιά μια εκτεταμένη μυοκτονία γιατί είχε διαπιστωθεί πρόβλημα κι έκτοτε τα κρούσματα που είχε ο νομός δεν ξέφευγαν από τα συνηθισμένα όρια.

 Ο κ Γκίκας, σημείωσε πως στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τη συγκεκριμένη νόσο συναντάμε κυρίως τους αγρότες και τους κρεοπώλες.

Ο ίδιος τέλος συστήνει σε όλους  ,για την αποφυγή προσβολής από τη νόσο, μεγάλη προσοχή στις γενικές συνθήκες υγιεινής, δηλαδή  καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, των λαχανικών και αποφυγή επαφής με στάσιμα νερά με παράλληλη απομάκρυνση στάσιμων νερών από τους χώρους όπου κινούμαστε.

Ε.Β

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Έσβησε" στη ΜΕΘ 49χρονος

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ένας άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ covid.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, ο 49χρονος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, ήταν ανεμβολιάστος και υπέκυψε συνεπεία πολυοργανικής ανεπάρκειας, στις 08.10 σήμερα το πρωί

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Το αυτοκίνητο έπεσε μέσα στο ρέμα (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Θέμα συζήτησης ο ξυλοδαρμός για το κρέας

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Θλίψη για το θάνατο μιας σπουδαίας Ηρακλειώτισσας

ESPA BANNER