Κρήτη

Χανιά

Φροντίζουν για την αντιπλημμυρική προστασία των Χανίων

dromos.jpg

Σε καθαρισμό των ρεμάτων που βρίσκονται σε επτά δημοτικές ενότητες προχωρά ο δήμος Χανίων.
Εν όψει του χειμώνα και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική προστασία ο δήμος προχωρεί στην διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Ο διαγωνισμός αφορά τις δημοτικές ενότητες Χανίων, Θερίσου και Νέας Κυδωνίας με προϋπολογισμό 46.309,50 ευρώ και τις δημοτικές ενότητες Σούδας, Ακρωτηρίου, Κεραμειών και Ελευθερίου Βενιζέλου με προϋπολογισμό 46.002,00 ευρώ.

Τα χρήματα θα διατεθούν από κονδύλια της πολιτικής προστασίας.
Ήδη πάντως στα Χανιά έχουν αρχίσει εργασίες για τον καθαρισμό τις κοίτης του Κλαδισού ποταμού από την περιοχή Βαμβακόπουλο μέχρι την εκβολή του στην ακτή Νέας Χώρας.
Συνεργεία του δήμου έχουν απομακρύνει κλαδιά και αλλά αντικείμενα που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των υδάτων .

Ωστόσο όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Κεμεσίδης, «υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς στην κοίτη του ποταμού Κλαδισού εντοπίστηκαν δεκάδες αντικείμενα που έχουν πετάξει πολίτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, « αν δεν υπάρξει περιβαλλοντική ευαισθησία οι προσπάθειες καθαρισμού σε ρέματα και άλλα σημεία θα πέσουν στο κενό».

Παράλληλα έχει αρχίσει και από συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ο καθαρισμός φρεατίων σε όλο το μήκος του δικτύου της επιχείρησης.
Πηγή: ΑΠΕ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα κρούσματα στην περιοχή προκαλούν ανησυχία

κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή του Δήμου Βιάννου και συγκεκριμένα στον Αμιρά, ο εντοπισμός αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού, γεγονός που κινητοποίησε τις υγειονομικές αρχές.

Την ερχόμενη Δευτέρα, μάλιστα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει στην περιοχή rapid test στον πληθυσμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Μαθητές διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό μετά την κηδεία συμμαθητή τους

 

ESPA BANNER