Κρήτη

Χανιά

Υπογραφές στο δήμο Πλατανιά για σχολικά κτίρια και αναβάθμιση δημοτικής έκτασης

υπογραφες,δημος πλατανια

Υπογράφηκαν οι Συμβάσεις για την Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων  του Δήμου Πλατανιά και  η Διατήρηση & Αναβάθμιση της Δημοτικής Έκτασης Υψηλής φυσικής αξίας στην θέση Άγιος Γεράσιμος της Τ.Κ. Μοδίου του Δήμου Πλατανιά»

Συγκεκριμένα υπεγράφησαν τα παρακάτω έργα  από τον Δήμαρχο κ.Ιωάννη Μαλανδράκη  :

Το έργο με τίτλο : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ»  είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης: 85.000,00€, με  ανάδοχο τον κ.Σταμάτιο Λύκο, Πολιτικό Μηχ/κο ΕΔΕ.  To έργο αφορά εργασίες που θα γίνουν για την αποκατάσταση φθορών  αλλά και την συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πλατανιά , οι οποίες κρίνονται  απαραίτητες λόγω χρόνιας φθοράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος της     εισροής ομβρίων υδάτων και  για την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών.    

Το έργο με τίτλο : «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Τ.Κ. ΜΟΔΙΟΥ Δ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ» είναι  προϋπολογισμού δημοπράτησης: 110.000,00€, με ανάδοχο τον  κ Πετράκη Ευάγγελου, Πολιτικό Μηχ/κο ΕΔΕ. To έργο αφορά εργασίες που θα γίνουν για την Διατήρηση και Αναβάθμιση Δημοτι    κής Έκτασης Υψηλής Φυσικής Αξίας στη Θέση Άγιος Γεράσιμος Τ.Κ. Μοδιού Δή    μου Πλατανιά με σκοπό  να καταστεί προσιτή σε πολίτες καθώς και επισκέπτες της     περιοχής η επαφή με το φυσικό περιβάλλον όπως αυτό υπήρχε και καλλιεργούνταν με ήπιες καλλιεργητικές μεθόδους και συγκεκριμένα:

α) να δημιουργηθεί (και όπου υπάρχει να καθαριστεί) ένα καλό δίκτυο περιπάτου στην έκταση με την ανάλογη σηματοδότηση (πινακίδες πληροφοριακές- κατεύθυνσης)

β) να καθαριστεί όλη η έκταση από σκουπίδια, παλιά δίχτυα ελαιομαζέματος και από σπασμένα κλαδιά

γ) να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής

δ) να διαμορφωθεί χώρος κοντά στον σπηλαιώδη ναό του Αγίου Γεράσιμου για άνετη και ασφαλή συνάθροιση πιστών προσκυνητών του Ναού

ε) να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης
 

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών