Κρήτη

Χανιά

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά

Τελειωμό δεν έχουν τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη . Άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο  σε νέο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο 20χλμ της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου, στο ύψος του Αγ. Ραφαήλ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τροχαίο συνέβη όταν ο 75χρονος  οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου επιχείρησε να κάνει αναστροφή με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με μοτοσικλέτα που οδηγούσε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 60 ετών με αποτέλεσμα  να βρεί ακαριαίο θάνατο ο οδηγός της μοτοσικλέτας και να τραυματιστεί σοβαρά η 75χρονη συνοδηγός του Ι.Χ .

Ν α τονιστεί ότι  η μηχανή πήρε φωτιά και στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να  την σβήσει ενώ προχώρησε και σε πλύση του οδοστρώματος αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά για τον άτυχο 60χρονο ο οποίος να τονιστεί ότι φορούσε κράνος.

 

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!