Κρήτη

Χανιά

Συνεχίζονται σήμερα τα "Οινοκρητικά 2014"

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, στα πλαίσια της Οινικής Έκθεσης “Οινοκρητικά 2014″,διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων από 13 έως 15 Φεβρουαρίου με τίτλο Δικτύωση και Γαστρονομικές Περιπλανήσεις. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση επαγγελματιών  που ασχολούνται με το τουρισμό (εστίαση, ξενοδοχειακός τομέας, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες), με τη δημιουργία τοπικών προϊόντων που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Leader (π.χ. αρτοποιοί, ελαιουργεία, γυναικείοι συνεταιρισμοί) καθώς επισης και σε μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων που μπορούν να ωφεληθούν από τη δικτύωση.

Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων :

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ. Workshop με θέμα τη δικτύωση: (αίθουσα συνεδριάσεων Πνευματικού Κέντρου Χανίων)

Συντονιστής: Γιώργος Μαυρογιάννης, Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Α. Τοπική Ανάπτυξη & Δικτύωση Μάγια Ε. Σπανουδάκη Msc, Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ο.Α.Κ. Α.Ε.
Β. Παρουσίαση Medeat, Εύα Κατσαράκη Αναπτυξιακή Ηρακλείου, Εθνικός συντονιστής
Γ. Η συμβολή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στη δικτύωση για την ανάπτυξη της υπαίθρου, Υπουργείο Αγρ. Αν. &Τροφίμων
Δ. Παράγοντες ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για μια βιώσιμη τοπική ανάπτυξη Δρ. Χαράλαμπος Λίτος Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ Α.Ε. – Πολυτεχνείου Κρήτης

Στόχοι: παρουσίαση Medeat, παρουσίαση ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω δικτύωσης, προγράμματα.

Κρήτη

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

29χρονος ανώγεια

Tην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη, γιό του δολοφονημένου Λευτέρη Καλομοίρη, ένοχο ανθρωποκτονίας σε ήρεμη κατάσταση, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη.

Ο Καλομοίρης δικάστηκε για το φόνο του Γιώργου Ξυλούρη, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον πατέρα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο εισαγγελέας αρχικά πρότεινε 15 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 4 χρόνια για την οπλοφορία, την οπλοχρησία και την οπλοκατοχή, χωρίς να γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Κρήτη: Το κιβώτιο με τα ναρκωτικά την πρόδωσε - Χειροπέδες σε 45χρονη (φώτο)

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου