Κρήτη

Χανιά

Στο επίκεντρο η ποιότητα στην εκπαίδευση για τον τουρισμό

Στις 05 & 06 Ιουνίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. στην αίθουσα συναντήσεων του ΜΑΙΧ, θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci “Προς μια αμοιβαία αναγνώριση των συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας στην εκπαίδευση και κατάρτιση για τον τουρισμό”. Συντονιστής στο έργο αυτό είναι το Πανεπιστήμιο Babes-Bolyai​ της Κλουζ, Ρουμανία, ενώ συμμετέχουν εκτός από το ΜΑΙΧ, το Πανεπιστήμιο της Umbria από την Ιταλία, και από την Τουρκία, το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο της Mugla και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Ταρσού.

Ο στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι ο σχεδιασμός και η πιλοτική εφαρμογή ενός μηχανισμού διασφάλισης της ποιότητας που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού στην Ευρώπη. Ο μηχανισμός αυτός φιλοδοξεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των ιδρυμάτων κατάρτισης τουρισμού, τη συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων με σκοπό τη διευκόλυνση της ευρωπαϊκής αναγνώρισης των ικανοτήτων, διευκολύνοντας έτσι την κινητικότητα των εκπαιδευομένων αλλά και των απασχολούμενων στο χώρο του τουρισμού στην Ευρώπη.

Η στρατηγική αυτή βασίζεται σε μια σειρά από κατευθυντήριες γραμμές με μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, όπως: προώθηση της δια βίου μάθησης, ανάπτυξη εξειδικευμένου προσωπικού ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς και την ενίσχυση της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα του τουρισμού.

Η γλώσσα της συνάντησης θα είναι Αγγλική

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 45 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.606 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 45 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 17 στο Ηράκλειο, 11 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και 4 στο Λασίθι.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: "Επιχείρηση self test" στα Λύκεια - Διανομή και από τον στρατό

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Σειρά για τις ευπαθείς ομάδες Β - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού

Κορωνοϊός: Ενα στα τρία παιδιά που νοσηλεύονται χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ