Κρήτη

Χανιά

Στα Χανιά το Σάββατο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση-συνεστίαση, που διοργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, το Σάββατο 13 Δεκέμβρη και ώρα 20.30.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Πορτοκάλι (κόμβος Πλατανιά).

Κρήτη

Λασίθι

Λασίθι - Κορωνοϊός: Αγωνία για τα κρούσματα - Τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σχολεία - Κορωνοϊός

Συντηρείται … ψηλά η ανησυχία στην περιφερειακή ενότητα του Λασιθίου μετά και την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 9 κρούσματα ενώ κλειστές παραμένουν σχολικές μονάδες, εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα έδωσε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη  και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μανόλης Μακράκης.

Όπως πληροφόρησε ο κ Μακράκης, κοντά στην ολοκλήρωση της καραντίνας βρίσκονται μαθητές και εκπαιδευτικοί στο 1ο Σχολείο Σητείας, ενώ κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν και δύο τμήματα στον Άγιο Νικόλαο, ένα σε δημοτικό σχολείο και ένα σε νηπιαγωγείο.

Επίσης, από χθες οπότε έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μαθητής στο 1ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας, το τμήμα του έκλεισε.

Λουκέτο μπήκε και σε βρεφικό - παιδικό σταθμό του Αγίου Νικολάου καθώς θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε 3 μαθητές και σε 3 εκπαιδευτικούς. Αυτή η περίπτωση έχει προκαλέσει συναγερμό στις υγειονομικές και τοπικές αρχές, ενεργοποιώντας τα σχετικά πρωτόκολλά ενώ, σε εξέλιξη, βρίσκεται η διενέργεια μοριακών τεστ στις επαφές των κρουσμάτων, καθώς όπως είπε - επίσης στο Ράδιο Κρήτη- ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός "εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για μια εστία- με την εικόνα να ξεκαθαρίζει μετά τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ". 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Προσπαθούμε να φέρουμε τα εμβόλια στην ΕΕ χωρίς κέρδος

Καιρός στην Κρήτη: Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - video

ΗΠΑ - Τραμπ: Ετοιμάζει αντεπίθεση για... εκδίκηση