Κρήτη

Χανιά

Πυρκαγιά σε σπίτι με φιάλες υγραερίου στη παλιά πόλη των Χανίων

Μία κλήση για πυρκαγιά σε σπίτι της παλιά πόλης των Χανίων στο οποίο υπήρχαν και φιάλες οξυγόνου, σήμανε συναγερμό το μεσημέρι της Πέμπτης στην ΠΥ Χανίων. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 3 πυροσβεστικά οχήματα με 7 υπαλλήλους όπου όμως δεν μπορούσαν να προσσεγίσουν την οικία λόγω των στενών δρόμων της πόλης.

Τα πυροσβεστικά οχήματα τελικά κατάφεραν να προσεγγίσουν κάπως το σπίτι μέσω της οδού Νταλιάνη και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και κατέσττρεψε 30 τετραγωνικά μέτρα του δευτέρου ορόφου όπου διέμενε μία τετραμελής οικογένεια που πρόλαβε να εγκαταλείψει έγκαιρα τον χώρο.

Η τραγωδία είναι ότιν πριν από δύο χρόνια περίπου, στην ίδια οικία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά η οποία κόστισε τη ζωή σε μία νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό