Κρήτη

Χανιά

Πλημμύρισαν τα Χανιά 'Αγιους Βασίληδες

Πλημμύρισαν οι δρόμοι των Χανίων από περίπου 3.000 Αη Βασίληδες που συμμετείχαν -παρά την καταρρακτώδη βροχή- στο 3ο Santa Run που οργάνωσε και φέτος ο ομώνυμος σύλλογος με τη συνδρομή της περιφερειακής ενότητας και του δήμου Χανίων.

Οι περίπου 3.000 Άη Βασίληδες, κρατώντας οι περισσότεροι ομπρέλες για να προστατευθούν από τη συνεχή βροχή, κάλυψαν μία απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης των Χανίων για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση οικονομικά 4 σωματείων που φροντίζουν παιδιά, το ΚΗΦΑΜΕΑ, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΠ, και τον Ορίζοντα.

Το Santa Run είναι μία γιορτινή, φιλανθρωπική διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε Δεκέμβρη, έναν αγώνα περπατήματος μέσα στις πόλεις με στολές Άη Βασίλη.

 

 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"