Κρήτη

Χανιά

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του στα Χανιά

Η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Σχολική Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Χανίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου και ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το βιβλίο του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο: ‘Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό’’ που θα αποδοθεί με την τεχνική του Μαύρου θεάτρου από τους μαθητές του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου «Θεοδωρόπουλου» με την καθοδήγηση της κ Μαρίας Αρχοντάκη.

Οι μαθητές επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν θέατρο, να τραγουδήσουν, να κάνουν καινούριους φίλους και μαζί με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο να βάλουν γκολ στις διακρίσεις και στον ρατσισμό.

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, επισκέπτεται τα Χανιά στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης «Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Ελλάδας».

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test