Κρήτη

Χανιά

Με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο για τον εγκέφαλο στα Χανιά

Στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Cortical Development την Κυριακή 25/5/14. 

Το θέμα του συνεδρίου αφορούσε την ανάπτυξη του εγκεφαλικού φλοιού των θηλαστικών εστιάζοντας σε βλαστικά κύτταρα, καθώς και το σχηματισμό των νευρωνικών κυκλωμάτων και των υποκείμενων μηχανισμών στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 22/5 και το συνέδριο παρακολούθησαν 250 επιστήμονες από 23 χώρες. 

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρχαν καθηγητές από τα Παν/μια του Harvard, Yale, UCL, University of California–Medical Center, University of Pennsylvania School of Medicine, RIKEN Center for Developmental Biology της Ιαπωνίας καθώς και καταξιωμένες στο χώρο προσωπικότητες όπως ο Dr. Pasco Rakic από το Yale School of Medicine, Νευροβιολόγος 2 φορές υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ. 

Το Συνέδριο οργανώθηκε για τρίτη φορά από το Γραφείο Οργάνωσης Συνεδρίων του ΜΑΙΧ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL (University College London). Τα προηγούμενα συνέδρια είχαν πραγματοποιηθεί στο ΜΑΙΧ το 2008 και 2011.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης

ανήλικη

Συναγερμό στις Αρχές προκάλεσε η δήλωση εξαφάνισης ενός 16χρονου κοριτσιού στο Ηράκλειο. 

Πρόκειται για ανήλικη που φιλοξενείται σε κοινωνική δομή της πόλης, από όπου έφυγε και δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το μεσημέρι, οπότε και δηλώθηκε η εξαφάνιση.

Η 16χρονη έχει καστανά μαλλιά και ύψος 1.50.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σε λιμάνια και αεροδρόμια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ανήλικη έχει φύγει από το νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελένη Παπαθανασίου στο Ράδιο Κρήτη για τα μέτρα Τροχαίας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

Ηράκλειο: Αλλιώς περίμεναν το καλοκαίρι οι επαγγελματίες ταξί