Κρήτη

Χανιά

Με επιτυχία η πρώτη μέρα του Αντιπολεμικού Διημέρου στα Χανιά

06._kosmos.jpg

Με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας τόσο στο πολιτικό όσο και στο πολιτιστικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του "14ου Αντιπολεμικού Διημέρου" που διοργανώνει στα Χανιά η "Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης".
Στη συζήτηση για την ανεργία, στα περίπτερα, στις συναυλίες που ακολούθησαν η παρουσία του κόσμου της εργασίας, της επισφάλειας, της ανεργίας ήταν κάτι παραπάνω από έντονη.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
 

01._periptera2.jpg

01._periptera2.jpg, by meropi

Το ζήτημα της ανεργίας απασχόλησε την πρώτη ημέρα του διημέρου με τη συμμετοχή πολλών νέων με τοποθετήσεις και ερωτήσεις.
 “Η νεολαία μπροστά στην ανεργία και την επισφαλή εργασία. Ποιά θα είναι η απάντηση της γενιάς μας;” ήταν το θέμα της συζήτησης.
Ο πρώτος ομιλητής, Τάκης Τσίτσος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανάφερε μεταξύ άλλων ότι: "Η αύξηση της ανεργίας είναι σύμφυτη με τη μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο καθώς συνδέεται με τις πολιτικές που έχουν επιλεγεί από τις κυρίαρχες τάξεις για το ξεπέρασμα της. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στοχεύσουν σε μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο σύνολος της παραγωγής και της κοινωνικής ζωή που έχουν ως συνέπεια την καταπίεση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και την καταδίκη ενός μεγάλου ποσοστού του εργατικού δυναμικού στην ανεργία. Τι μπορεί να γίνει; Για αξιοπρεπή εργασία που αντιστοιχεί στα σημερινά πολιτισμικά δεδομένα πρέπει να χάσει πλούτο το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και βέβαια η πολιτική φροντίδα της κυβέρνησης και τα χρήματα να πέσουν στο να ανοίξουν δουλειές και όχι στην εξυπηρέτηση του χρέους".
 

02._bibliopwleio.jpg

02._bibliopwleio.jpg, by meropi

Το μέλος της πρωτοβουλίας "Attack- ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια", Δημήτρης Βογιατζίδης, είπε: "Τα ποσοστά της ανεργίας είναι πού αυξημένη σήμερα ανάμεσα στους νέους και έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι επισφαλείς μορφές εργασίας όπως η εκ περιτροπής εργασία, τα σκόρπια μεροκάματα ή προγράμματα όπως τα κοινωφελούς εργασίας που προωθεί η Ε.Ε. Λόγω της μαζικής εξαθλίωσης οι άνεργοι αποδέχονται τους μισθούς πείνας ή και αναπτύσσουν μια συνείδηση ανταγωνιστική προς τους άλλους ανέργους ή επισφαλείας εργαζομένους μακριά από τη λογική του συλλογικού αγώνα που μπορεί να δώσει μια κοινωνική διέξοδο στο πρόβλημα τους".
Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, Κώστας Πετούσης, είπε: "Η γενιά μας θα πρέπει να οργανώσει τον κόσμος της ανεργίας και ακόμα περισσότερο πολιτικά είναι καθήκον της αριστεράς να περιγράψει και να δώσει μια πειστική διέξοδο και μια εναλλακτική σε ένα κόσμο που δείχνει να απογοητεύεται και να ιδιωτεύει ή να μπαίνει στη λογική της ανάθεσης". Ο κ. Πετούσης σημείωσε ότι η ανεργία βιώνεται ως απώλεια της αξιοπρέπειας και δημιουργεί κενά που μπορεί να οδηγήσουν στα πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα των φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων.
 

08._nightstalker.jpg

08._nightstalker.jpg, by meropi

 

09._nightstlaker.jpg

09._nightstlaker.jpg, by meropi

Το σημερινό πρόγραμμα (Σάββατο 28 Μαρτίου) έχει ως εξής:

6.00 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα:
“Διαγραφή του χρέους: Ο άλλος δρόμος πέραν της διαπραγμάτευσης”.

Ομιλητές: Βατικιώτης Λεωνίδας – οικονομολόγος, δημοσιογράφος,
Σαραφιανός Δημήτρης- δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τουλιάτος Χρήστος – οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.

9:30 μ.μ.: Συναυλία με τους: WEDDING SINGERS

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER