Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Στο "πόδι" και πάλι η Πυροσβεστική για νέα πυρκαγιά

πυροσβεστικη

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της που έκανε λόγο για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Μαλάξα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα υπάλληλοι της ΠΥ με τέσσερα οχήματα όπου διαπίστωσαν πως η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δασική βλάστηση και δεν εμπνέει ανησυχία.
Σύμμαχος στο έργο της κατάσβεσης είναι ο καλός καιρός με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών να λένε πως η φωτιά θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο. 

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης