Κρήτη

Χανιά

Ευρεία σύσκεψη στα Χανιά για την αντιπυρική προστασία

Με βάση τις δυσκολίες που παρουσιάζει το ανάγλυφο της Κρήτης σχεδιάζεται για το φετινό καλοκαίρι η στρατηγική για την αντιπυρική θωράκιση του νησιού, όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά περιφερειάρχης Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αρχιπύραρχος Δημήτρης Ραπανάκης.

Ο κ. Ραπανάκης συμμετείχε το μεσημέρι σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και καθορίστηκαν οι βασικοί άξονες της αντιπυρικής προστασίας για την περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Ραπανάκη, με βάση το γενικό σχέδιο που εκπονείται θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην πρόληψη με συνεχείς περιπολίες και ανάπτυξη πυροφυλακείων.

Ιδιαίτερο βάρος θα δίνεται τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιών. Παράλληλα, και φέτος θα ζητηθεί η από αέρος ενίσχυση των μέσων πυρόσβεσης με τη διάθεση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο νησί.

Επίσης, θα ζητηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και υπηρεσίες ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Στις αστικές περιοχές θα ζητηθεί από τους δήμους η τοποθέτηση, όπου δεν υπάρχουν, υδροστασίων, ενώ μεγάλο βάρος θα δοθεί στην πυροπροστασία του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, την ευθύνη και τον σχεδιασμό των μέτρων έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ, όπως τόνισε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, καθοριστικό ρόλο στον όλο σχεδιασμό θα παίξουν και το φετινό καλοκαίρι οι εθελοντικές ομάδες.

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης επισήμανε ότι κλειδί για την αντιπυρική προστασία είναι ο καλός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων.

Ο κ. Βουλγαράκης χαρακτήρισε απαραίτητη την παρουσία πυροσβεστικού ελικοπτέρου επισημαίνοντας την ανάγκη να δρομολογηθεί η άφιξή του με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

διανομη τροφιμων

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, πραγματοποιεί διανομή προϊόντων (φέτα, γραβιέρα, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, πελτές ντομάτας, πατάτες, κρεμμύδια) ως εξής:

Για το σημείο διανομής Α1 - Εργατικές Κατοικίες Αγ. Αικατερίνης (Σ. Σολωμού 14): από Δευτέρα 28 Ιουνίου ως και Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Για το σημείο διανομής Α2 - Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου (θύρα 3): από Δευτέρα 28 Ιουνίου ως και Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Για το σημείο διανομής Α3 – Τάλως (Μάχης Κρήτης & Ελύρου, περιοχή Τάλως): από Δευτέρα 28 Ιουνίου ως και Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Για το σημείο διανομής Α4 – ΑΣΙΤΕΣ : Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Για το σημείο διανομής Α5 – ΔΑΦΝΕΣ : Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Για το σημείο διανομής A6 – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ : Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιούνται σταδιακά (ανά ημέρα) και θα ενημερώνονται προσωπικά με τηλεφωνική κλήση ή / & SMS ή MAIL από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για το σημείο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής των προϊόντων. Η ειδοποίηση είναι ατομική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι είναι απαραίτητο να προσέρχονται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (& δικό τους στυλό για υπογραφή). Επίσης, στο πλαίσιο αυτό και για την αποφυγή συνωστισμού θα πρέπει να προσέρχεται στο σημείο διανομής μόνο ένα άτομο ανά αίτηση (ο ίδιος ο δικαιούχος). Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση είναι σκόπιμο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι απαιτείται να έχουν μαζί τους:

Το βιβλιάριο κοινωνικής ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. των ίδιων και των μελών της οικογένειάς τους.

Την απόφαση έγκρισης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που επιπρόσθετα των ανωτέρω εγγράφων προσκομίζει εξουσιοδότηση για την παραλαβή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λασίθι: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύνοδος Κορυφής - Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφικτός ο στόχος να μην ξανακάνουμε lockdown