Κρήτη

Χανιά

Δημοτικό πάρκινγκ 5 ορόφων στα Χανιά

Λύση στο οξύ πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, στο κέντρο της πόλης, αναμένεται να δώσει η επέκταση καθ' ύψος κατά 5 ορόφους του δημοτικού πάρκινγκ, στην οδό Περίδου. Η εργοληπτική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο εγκαταστάθηκε σήμερα στον χώρο εργασίας και τα συνεργεία έπιασαν δουλειά, ενώ σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση του αναδόχου, το έργο επέκτασης θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2014 αυξάνοντας τις θέσεις στάθμευσης σε 330.

Όπως δήλωσε ο ανάδοχος εργολάβος Γιάννης Δρακάκης, «το κτίριο θα είναι συμβατικό με οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ η σύνδεση των ορόφων θα γίνεται με περιστροφικές ράμπες».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επεσήμανε ότι «με τη δημιουργία των νέων θέσεων στάθμευσης θα αποσυμφορηθει σημαντικά το κέντρο της πόλης και θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής κατοίκων αλλά και επισκεπτών».

Το ποσό που θα δαπανηθεί από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Jessica» θα φτάσει το 1.352.000 ευρώ. Ο νέος χώρος στάθμευσης θα καταλαμβάνει έκταση 7.500 τετραγωνικών μέτρων και θα ελέγχεται ηλεκτρονικά.

«Η επέκταση του δημοτικού πάρκινγκ θα αποσυμφορήσει το κέντρο των Χανίων και θα βελτιώσει σημαντικά το κυκλοφοριακό» ανέφερε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Κύδων» που έχει την ευθύνη λειτουργίας του πάρκινγκ Γιώργος Πουλιδάκης.

Η είσοδος και έξοδος από το πάρκινγκ θα γίνεται από τις οδούς Περίδου και Κολοκοτρώνη, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και ελεύθερος χώρος 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

πηγή: ΑΜΠΕ

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!