Κρήτη

Χανιά

Βραβείο σε Κρητικό επιστήμονα μετά από έρευνα στους υπόγειους υδροφορείς

kritikosepistimonas.jpg

Νέα διάκριση για το Πολυτεχνείο Κρήτης ήρθε από την Διεθνή Ενωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών. Η Ενωση απένειμε το ένα από τα δύο ετήσια βραβεία έρευνας στην κατηγορία των φυσικών πόρων σε καθηγητή του Ιδρύματος για την ανάπτυξη μοντέλου εκτίμησης της στάθμης υπόγειων υδροφορέων.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, η Διεθνής Ένωση Μαθηματικών Γεωεπιστημών (International Association of Mathematical Geosciences) απονέμει ετήσια βραβεία, στο πλαίσιο της ερευνητικής υποστήριξης για νέους επιστήμονες στους τομείς της μαθηματικής γεωλογίας, των γεωεπιστημών και της γεωπληροφορικής.

Ένα από τα δύο φετινά βραβεία έρευνας στην κατηγορία «Έρευνα Φυσικών Πόρων» (Natural Resources Research Award 2015) απονεμήθηκε στον Δρ. Εμμανουήλ Βαρουχάκη, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος-Εργαστήριο Γεωπεριβαλλοντικής Μηχανικής, συνεργάτη του Εργαστηρίου Γεωστατιστικής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, και κάτοχο Διδακτορικού Διπλώματος από την ομώνυμη Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με το Πολυτεχνείο, “η βραβευθείσα έρευνα πραγματεύεται την ανάπτυξη γεωστατιστικού μοντέλου για την εκτίμηση της στάθμης υπογείων υδροφορέων (τίτλος: ‘’A Bayesian space-time geostatistical model for groundwater level variability estimation’’). Η επιλογή των βραβευομένων πραγματοποιείται μετά από εισήγηση τεσσάρων ανεξάρτητων κριτών και βασίζεται στην αξιολόγηση του ερευνητικού έργου των υποψηφίων καθώς και στη σημαντικότητα των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων της πρότασης. Η διάκριση συνοδεύεται από συμβολικό ποσό για τη συνέχιση της έρευνας”.

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

ΕΜΒΟΛΙΟ

Ενα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti, σε μία 73χρονη γυναίκα που μετέβη στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να κάνει την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, χορηγήθηκε πενταπλή δόση του εμβολίου!

Φυσικά επρόκειτο για λάθος το οποίο αντελήφθη αμέσως ο νοσηλευτής που έκανε το εμβόλιο και αποφασίστηκε η γυναίκα να νοσηλευτεί για παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν χρησιμοποιήθηκε το διάλυμα το οποίο είναι απαραίτητο για τις δόσεις που προκύπτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζωνιανά: Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο χωριό

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Ηράκλειο: Περνούν από πάγκους και σχοινιά της λαϊκής για να μπουν στο νηπιαγωγείο! (φωτο)

 

ESPA BANNER