Κρήτη

Χανιά

Αναμένουν τις εντολές του ΥΠΕΣ στη Γαύδο για τους συμβούλους που δεν ορκίστηκαν

Τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών περιμένει η νέα Δημοτική Αρχή της Γαύδου ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τι μέλλει γενέσθαι με τους 4 δημοτικούς συμβούλους που δεν ορκίστηκαν το περασμένο Σάββατο ζητώντας ο θρησκευτικός τους όρκος να δοθεί παρουσία ιερέα και μόνο.

Το θέμα αυτό, που έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας και που προφανώς δεν έχει άλλο προηγούμενο, πέρασαν 6 ημέρες κι ακόμα να βρει τη λύση του αν και πληροφορίες αναφέρουν πως μάλλον θα εκπέσουν τους αξιώματος τους όσοι δεν ορκίστηκαν εκείνη την ημέρα.

Μάλιστα τα πρόσωπα αυτά προχθες έκαναν αίτημα στη δήμαρχο να τα ορκίσει, αίτημα που με τη σειρά της εκείνη απέστειλε στο Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κοινοποίησε στο ΥΠΕΣ, καθώς πλέον το ζήτημα έχει φύγει από τα χέρια της και δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοβούλως.

Πάντως όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη η νέα δήμαρχος Ευαγγελία Καλλίνικου ,από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα με την ορκωμοσία στον νησί της ,έχει δεχθεί πλήθος τηλεφωνημάτων από ολόκληρη τη χώρα, ανάμεσα τους και από ιερείς ,οι οποίοι της επισημαίνουν πως πρέπει κάποια στιγμή ο θρησκευτικός όρκος να απεμπλακεί από την πολιτική καθώς στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο αναφέρεται ρητά πως κανείς δεν πρέπει να ορκίζεται στο Θεό και μάλιστα επί ματαίω.

Η ίδια ενημερώθηκε εξάλλου από τον προκάτοχο της πως ποτέ δεν είχε γίνει ιδιαίτερη πρόσκληση στον ιερέα του χωριού να παραστεί στην ορκωμοσία κι όμως εκείνος ήταν πάντα παρόν, πλην του περασμένου Σαββάτου .

Η νομοθεσία, παρατηρεί η κ Καλλίνικου, δεν αναφέρει θρησκευτικό όρκο παρουσία ιερέα κι έτσι μπορεί να δοθεί και χωρίς αυτόν όπως και συνέβη στην περίπτωση 5 δημοτικών συμβούλων της Γαύδου που ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο χωρίς να είναι παρόντας εκεί ο ιερέας να  διαβάσει τον όρκο για λογαριασμό τους. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER