Κρήτη

Χανιά

Αναγκαία η σύσταση του Περιφερειακού Ιατρείου στον δήμο Πλατανιά

iatreio.jpg

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Μαλανδράκης Ιωάννης με σχετική επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον Δ/ντη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και τον διοικητή της  7η ΥΠΕ Κρήτης κ. Νικόλαο Ηγουμενίδη ανέφερε συνοπτικά τις ενέργειες  που έχουν γίνει τόσο για τη σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) στο Δήμο Πλατανιά, όσο  και για την  ανέγερση κτιρίου για την στέγαση του. Ο Δήμαρχος τόνισε  ότι  δεδομένου  του μεγάλου μεγέθους του Δήμου και της μη ύπαρξης Κέντρου Υγείας, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών που κάθε χρόνο κατακλύζουν την περιοχή, η λειτουργία ενός Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου είναι για την περιοχή αναγκαίο προαπαιτούμενο και γι αυτό η Δημοτική Αρχή είναι διατεθειμένη να συνδράμει με κάθε τρόπο για την υλοποίηση του έργου. Επισήμανε δε, ότι ο Δήμος διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού. 8093,81 τ.μ. το οποίο έχει προταθεί και έχει ήδη κριθεί κατάλληλο για τη στέγαση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.
                                                                             
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε  ότι φανερώνεται επιτακτική η ανάγκη σύστασης του οργανισμού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά, αλλά και να ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις προκειμένου να 'ωριμάσει' ο φάκελος και να κατασκευαστούν οι κτιριακές υποδομές για το ΠΠΙ στο Δήμο Πλατανιά  . 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)