Κρήτη

Χανιά

Έγκλημα ή αυτοκτονία στα Σφακιά;

Δεν κατέστη εφικτός , κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης στο πτώμα της 40χρονης Ρουμάνας, ο προσδιορισμός του εάν ο θάνατος της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ή ακόμα και αυτοκτονία.

Το άψυχο κορμί της γυναίκας βρέθηκε στην κυριολεξία μέσα σε μια λίμνη αίματος στην τουαλέτα του σπιτιού όπου διέμενε σε οικισμό στην περιοχή των Σφακίων νωρίς το βράδυ της Παρασκευής .

Δίπλα της υπήρχαν δύο μαχαίρια χρησιμοποιημένα με το βασικό τραύμα της να βρίσκεται ,κατά πληροφορίες, στο λαιμό.

Υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο (η τουαλέτα ήταν εξωτερική και χωρίς φωτισμό) ο κ Μπελιβάνης δεν μπόρεσε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της γι αυτό και επιφυλάχθηκε να προσδιορίσει τις συνθήκες θανάτου της το πρωί στη διάρκεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νοσοκομείο των Χανίων .

 

Κρήτη

Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Κρυφή διασπορά κορωνοϊού από τις επισκέψεις στα σπίτια

κορωνοϊός

"Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στην Κρήτη και ειδικά στο Ηράκλειο" δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και τον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανόλης Λουμπούνης. 

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Λουμπούνης σχολίασε πως αυτην την περίοδο δεν υπάρχουν νέες εστίες που να προκαλούν ανησυχία με δεδομένο ότι και τα σχολεία είναι κλειστά.

Αναφορικά με τα ενεργά κρούσματα, ο κ. Λουμπούνης σημείωσε ότι στην ΠΕ Ηρακλείου, αυτά κυμαίνονται στα 90 ανά 100.000 πληθυσμό και εκτίμησε ότι μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, θα δούμε μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε και στα απανωτά κρούσματα που καταγράφηκαν σε περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και δήλωσε πως τα συνεχόμενα τεστ που έγιναν, έδειξαν έναν μεγάλο αριθμό πολιτών που ήταν ασυμπτωματικοί.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που ισχούν στην ΠΕ Ηρακλείου, εκτίμησε ότι θα έχουν αποτέλεσμα αν ο καθένας από εμάς, τηρήσούμε όλα όσα πρέπει.

Τέλος, έκανε λόγο για μία "κρυφή διασπορά του ιού" η οποία εντοπίζεται κυρίως στην ανταλλαγή επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι ή ακόμα και από τις "μίνι" γιορτές που γίνονται.

"Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό" σχολίασε ο κ. Λουμπούνης και τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού με κάθε τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική - Τι θα γίνει με τους ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: 202 τα μεταλλαγμένα κρούσματα

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες