Κρήτη

Χανιά

Λασίθι

Λασιθιώτες ορειβάτες διασχίζουν το φαράγγι της Ίμβρου

faraggi_improy.jpg

Ο ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου περπατά την Κυριακή 11-10-2015 στο Φαράγγι της Ιμπρου. Σε ανακοίνωση τους αναφέρει οτι: Η πεζοπορία μας θα έχει διάρκεια 3 περίπου ώρες σε
εύκολη ελαφρά κατηφορική διαδρομή (Β.Δ.1)

Το φαράγγι της Ίμπρου  βρίσκεται στην ανατολική άκρη των Λευκών Όρεων, είναι εξαιρετικά θεαματικό, και χαρακτηρίζεται από  στενά περάσματα.Η πεζοπορία ξεκινά από το ομώνυμο οροπέδιο, ακριβώς νότια του ορεινού χωριού των Σφακίων " Ίμβρος"  σε υψόμετρο 780 μέτρων και 55 χλμ από την πόλη Χανίων.

Το φαράγγι έχει μήκος 8 χιλιομέτρων και τελειώνει στο χωριό Κομιτάδες.

Πρόγραμμα

-Αναχώρηση για 'Ιμπρο στις 07:00 το πρωί (από οδό Κ.Καραμανλή 24)
-Διάσχιση φαραγγιού από 10:30 - 13:30 και στην συνέχεια θα μεταβούμε  για επίσκεψη στο Φραγκοκάστελο
-Η αναχώρηση για επιστροφή για Άγιο Νικόλαο εκτιμάται στις 17:00 - 18:00

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ  ΣΤΟ 6948040401 (ΑΝΔΡΕΑΣ) 
Το κόστος συμμετοχής εκτιμάται σε  15 € το άτομο 

Χανιά

Χανιά: Διέρρηξαν και βανδάλισαν το εργατικό Κέντρο της πόλης (βίντεο)

περιπολικο

Μεγάλης έκτασης ζημιές στο εσωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Χανίων επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη προκάλεσαν άγνωστοι που κατά τη διάρκεια της νύκτας εισέβαλαν στο κτήριο.

Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί από μέλος της διοίκησης του ΕΚ που αμέσως ειδοποίησε τον πρόεδρο του Κέντρου Γιάννη Μανωλικάκη και την αστυνομία.

Οι εισβολείς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κατάφεραν να μπουν μέσα σε αυτό από το παράθυρο του γραφείου του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και έφυγαν από την κεντρική είσοδο του Ε.Κ.

Κατά την παραμονή τους μέσα σε αυτό δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν στα γραφεία της διοίκησης, στα γραφεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, ακόμα και στο κυλικείο, παραβιάζοντας τις εσωτερικές πόρτες των γραφείων και στους τρεις ορόφους του κτηρίου.

'Ανοιξαν ντουλάπες και συρτάρια πετώντας στο πάτωμα ό,τι υπήρχε μέσα, κατέστρεψαν έπιπλα.

Έγγραφα, αναλώσιμα υλικά, γραφική ύλη, ηλεκτρικές συσκευές σκορπίστηκαν σε κάθε σημείο του Εργατικού Κέντρου, ενώ οι δράστες δεν αφαίρεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονταν στα γραφεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Κ οι ζημιές είναι μεγάλες, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι κίνητρο των δραστών ήταν να αποσπάσουν χρήματα που ωστόσο δεν φυλάσσονται στο Κέντρο.

Όπως δήλωσε ο κ Μανωλικάκης, « τα μόνα χρήματα που βρήκαν ήταν περίπου 50 ευρώ που υπήρχαν σε κουμπαρά για την ενίσχυση των σκοπών φιλανθρωπικού σωματείου. Χρήματα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων δεν υπάρχουν».

Όπως ακόμα τόνισε, «η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Δεν έχω τι να πω, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Χτυπήθηκε "το σπίτι", των εργαζομένων».

Ήδη από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κατατέθηκε μήνυση ενώ η αστυνομία συγκεντρώνει υλικό που θα την βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΑΗ: Με δάνειο η αποπληρωμή του χρέους στον ΟΑΚ – Επί ποδός για να μην "διψάσει" το Ηράκλειο

Εκπαιδευτές οδήγησης: Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου lockdown

Λάρι Κινγκ: Πέθανε από κορωνοϊό ο διάσημος δημοσιογράφος