Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Συνεχίζεται με επιτυχία το 41ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο στη Χερσόνησο

Οι εργασίες του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Ε.Σ.Ν.Ε. σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Σ.Ν.Ε. της Κρήτης και το 9ο Π.Τ. της Ε.Ν.Ε. της Κρήτης στη Χερσόνησο συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία για 3η συνεχή ημέρα.

Στο συνέδριο συμμετέχουν πάνω από 1.500 νοσηλευτές απ΄όλη την Ελλάδα και την Κύπρο,  πλήθος φοιτητών Νοσηλευτικής από το ΤΕΙ της Κρήτης και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το Συνέδριό τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών Mr Bagooaduth Kallooa, ο οποίος τόνισε στην εισήγησή του τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο ο νοσηλευτής στην πρόληψη, προαγωγή και αγωγή της υγείας και γενικότερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ομιλία εξόχως σημαντική για την χώρα μας τη στιγμή που καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς πολιτικής ηγεσίας στην δημιουργία ενός νέου πιο ανθρωποκεντρικού συστήματος Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.).

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας ώθησε τους νοσηλευτές να προβαίνουν καθημερινά σε ενέργειες και δράσεις, κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας την προβολή του επαγγελματικού τους ρόλου μέσα στην κοινωνία.

Με αυτό τον σκοπό, στα πλαίσια του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου, διοργανώνεται Μουσική Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στο Ηράκλειο (η αίθουσα του οποίου διατίθεται δωρεάν) με την εθελοντική προσφορά Κρητών καλλιτεχνών, του Λαογραφικού ομίλου Λ. & Μ. Χνάρης και την υποστήριξη της 7ης Υ.Π.Ε. Κρήτης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας, Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης για την εξασφάλιση εμβολίων  για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά της Κρήτης.

Με αυτή τους την δραστηριότητα οι νοσηλευτές μετουσιώνουν την κοινωνική τους προσφορά σε πράξη.

Κρήτη

Τεταμένο το κλίμα στη δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια (Βίντεο)

καλομοίρης ξυλούρης

Μέσα σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων ενώ ισχυρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία, ωστόσο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έγινε αντιληπτό πως η κόρη του θανόντος Λευτέρη Καλομοίρη και αδερφή του 30χρονου κατηγορουμένου ηχογραφούσε με το κινητό της τηλέφωνο την κατάθεση ενός μάρτυρα. Η γυναίκα συνελήφθη, η διαδικασία διεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ συνολικά έχουν κληθεί 30 μάρτυρες επί του κατηγορητηρίου και της υπεράσπισης.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Σκουλάς για το διπλό φονικό: Δεν το χωράει ο νους μας – Είμαι κατά των όπλων

Ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης για το φονικό στ' Ανώγεια