Κρήτη

Υγεία - Παιδεία

Συνάντηση στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης για την ανέγερση Ιατρείου στην Ψαρή Φοράδα

Τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος της Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμίου κ. Μανόλης  Χρηστάκης, ο εφημέριος πατήρ Νικόλαος και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμίου κα Ευαγγελία Δασκαλάκη.

Κύριο θέμα που απασχόλησε στη συνάντηση ήταν η ανέγερση Περιφερειακού Ιατρείου στην Ψαρή Φοράδα και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας στην περιοχή.

Για την υλοποίηση του έργου θα παρεχωρήθη κατά χρήση και με απόφαση του εκκλησιαστικού Συμβουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου  οικόπεδο 270 τ.μ.

Μετά την παραχώρηση αυτή και την ολοκλήρωση της, κύριο μέλημα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης,  όπως δεσμεύθηκε ο Διοικητής της Αντώνης Γρηγοράκης αποτελεί η ένταξη του έργου ανέγερσης του κτηρίου Π.Ι. Ψαρής Φοράδας και η υλοποίηση του μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ανδρέα για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, την υλοποίηση και παροχή των οποίων  υποστηρίζει και συμβάλλει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης από την έναρξη του, με την προσφορά και παροχή σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και υπηρεσίες. Προσφορά στην οποία αναφέρθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, εκφράζοντας την βεβαιότητα συνέχισης κι ανάπτυξή της, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη. 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)